Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Daļai jaunievēlēto deputātu problēmas ar valsts valodu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Sēlis
S
Ņemot SC koalīcijā VIENOTĪBA sevi daudzu acīs ir norakusi.otreiz esmu kļūdijies balsošanas izvēlē.Ja nodzīvošu līdz 76 gadiem balsošu par VS ,jo pilsoniskajā savienībā pārāk daidz LC plutokrātu.
lasiitaaja
l
Latvijas brivvalsts saakuma gados mana maate straadaaja Daugavpils tiesaa par sekretaari. Tiesas gaitaa vinjai arii bija jaatulko latviski krievu liecinieku lieciibas. Tie bija veci cilveeki, kas visu muuzhu nodziivojushi savaa Latgales ciematinjaa. Jaunie Riigas advokaati neprata krieviski. Bet neviens no shiem vechiem nebuutu kandideejis uz Saeimu. Saprotams, ka Saeimas valodai ir jaabuut valsts valodai, lai visi deputaati vareetu saprast. Tagad ir pietiekoshi daudz deputaatu, kas neprot krievu valodu. Taapeec jau Saskanja ciereejaas, vai iet valdiibaa, vai atteikt. Lai Saskanja dod aprobezhoto deputaatu vietaa, taadus, kas paarvalda latvieshu valodu sava darba liimenii.
onkulis
o
Tas ir labi, ka neprot- mazāk muļķību pateiks.
Juurnieks
J
Kaapeec Vienotiiba ieguus tikai 33 vietas parlamentaa.Apreekjini liecina, ka jaabuut vismaaz 34, bet SC 28.
Pelēkais Vilks
P
Nost ar urlanovičiem!
Pelēkais Vilks
P
William Ockham's razor principle, jālieto šajā gadījumā. Ja tulks var izskaidrot likumus, tad pārējās entītijas aiz tulka jautājumu risināšanā nav nepieciešamas un tām resursi nav tērējami.
XXX
X
Nedrikst dot viniem tulkus par valsts naudu. Sadi deputati valstij izmaksaa dubultaa. Mums tas nav jaapmaksaa, jo vinu darbs saeimaa tik un taa ir loti nevertigs bez valodas zinasanam.
laila
l
Arzemes pat nedabusi darbu bernudarzaa par aukli,(ne jau par audzinataju!!), ja nepratisi vietejo valodu labaa limenii. Bet te, pasaa augstakaa instancee, vari mierigi sedet un nekas! Tas ir pretvalstiski un nelikumigi!
Wolf Slayer
W
"Risofobija" nav vārds, un nav jēgas censties to definēt. Bet Jūsu paskaidrojums diezgan trāpīgi apraksta šos deputātus un citus, kas atsakās lietot valsts valodu.
Pelēkais Vilks
P
ERM 10:05 . Te pat nav runa par nacionālismu vai risofobiju, te ir runa par inteliģenci ================= Risofobija ir slimīgs stāvoklis, kurā indivīdu pārņem paniskas bailes pat iedomājoties vien, ka viņa "pelēkās vielas" virsmā varētu izveidoties kāda rieva (rise).
KLM
K
un kā pie Dombura vakar tas zivju vecis bļāva, štrunts par tiem latviešiem, ka tik reņģes pērk. ..................................................... ............................................................ ............... Un ja ir reņģes, tad pietiekamā daudzumā jāsagādā vien saules puķu sēkliņas - tad visiem labi, treniņtērpus gan jau nopirks paši...
citplanētietis
c
Man gan liekās, ka mēs te tērējam laiku ar to krievu valodu. Kad Latvija robežosies ar Ķīnu, galvenais jautājums būs vai Saeimā "māzākumtautību" deputāti drīkstēs uzstāties ķīniski vai ne. jebkurā gadījumā, es laicīgi sāku saviem bērniem mācīt ķīniešu valodu, nav ko ķepāties ar reģionālajām valodām.
labais
l
Ko jūs te satraucaties,kā pils zaķis ar dažu vēstniecību palīdzību te izsakās ,ka latviešiem un Latvijai nu ir vienreizēja iespēja norakt savu tautu un valsti,lai mīksti atgrieztos lielā lāča ķetnās,tur taču nekāda latviešu valoda nebūs vajadzīga viss notiks matom,tā kā savu valodas likumu mierīgi varam uzkārt uz nagliņas ,ka tik kā urbis draudēja,lai nebūtu biškeka.Tā kā latvieši pārsvarā ir mieramikas ,tad par šādu iznākumu to krupi kārtējo reizi norīs,un kā pie Dombura vakar tas zivju vecis bļāva,štrunts par latviešiem ,ka tik reņģes pērk!
Человек
Ч
всегда есть шанс на спасение. действуй.
Человек срач
Ч
Да, такой я есть. Горбатого только гроб исправит.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas