Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Deputāti atkal neļauj Stepaņenko mainīt komisijas

Saeimas vairākums šodien balsoja pret iespēju no partijas Saskaņa saraksta ievēlētajai deputātei Jūlijai Stepaņenko samainīt parlamenta komisijas, kurās viņa strādā.

Stepaņenko kopš Saeimas sasaukuma sākuma ir pie frakcijām nepiederošā deputāte, un viņa vēlējusies turpmāk strādāt Pieprasījumu komisijā, nevis Eiropas lietu komisijā. Viņas aicinājums tika noraidīts.

Stepaņenko šādu lēmumu nosauca par "parlamentāro dzimtbūšanu", uzsverot, ka šis ir pirmais tāds lēmums šajā un arī iepriekšējā Saeimas sasaukumā. Viņasprāt, šādi tiek ierobežotas neatkarīgā deputāta tiesības, aizbildinoties ar Saeimas lēmumu, kas attiecas uz frakciju deputātu proporcionālu sadali pa komisijām.

Viņa uzskata, ka šāda "bezkompromisa demokrātija, kurā vairākums vēršas pret vienu deputātu, liecina par lielām bailēm". "Es jums ieteiktu vairāk strādāt pie tā, lai jūsu darbs koalīcijā būtu vairāk koleģiāls, lai jums nebūtu jābaidās par sava ministra ādu," noteica Stepaņenko.

Tikmēr deputāts Sandis Riekstiņš (JKP) debatēs ironizēja, pateicoties Stepaņenko par "jaukajiem ieteikumiem", ko deputātiem darīt vai nedarīt. Viņš teica, ka Stepaņenko pirms šo ieteikumu sniegšanas vajadzētu "vakarā mājās vīram pajautāt, kā viņš rīkojas Rīgas domē". "Tur ir vēl traģiskāka situācija ar visām šīm komitejām," izteicās Riekstiņš.

Saeimas lēmumu kritizēja arī vairāki citi deputāti. Pie frakcijām nepiederošais parlamentārietis Aldis Gobzems pauda, ka "bezkompromisa tiesiskuma koalīcija" neļauj Stepaņenko mainīt komisiju, jo tad, viņaprāt, Pieprasījumu komisijā varētu rasties situācija, kurā pārāk daudz jautājumu tiek uzdoti ministriem. "Saeimas deputātu darbu jūs nevarat ierobežot, šeit nav komunisms, šeit ir demokrātija," pauda Gobzems.

Deputāts Ivars Zariņš (Saskaņa) mudināja deputātus izklāstīt juridiskus argumentus, kuru dēļ Stapaņenko nevar mainīt komisijas. Viņaprāt, šāds lēmums ir "maksimāls absurds" un šādi deputāti "apkauno visu Latvijas valsti".

Jau pirms nedēļas deputāti divas reizes noraidīja priekšlikumu darba kārtībā iekļaut jautājumu par komisiju maiņu Stepaņenko.

Partiju apvienības Jaunā Vienotība Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis toreiz skaidroja, ka ir jāievēro Saeimas pieņemtajos noteikumos par deputātu darbu komisijās noteiktais proporcionālais sadalījums pa frakcijām.

Viņš norādīja, ka, atbalstot deputātes komisiju maiņu, tiktu atbalstīta pieeja "mētāt deputātus" pa komisijām, kas izjauktu proporcionālo sistēmu. Tas nozīmētu, ka "Saskaņa" varētu lemt arī par citu deputātu izstāšanos no frakcijas, lai nodrošinātu sev lielāku pārstāvniecību kādā komisijā, izrietēja no Latkovska teiktā.

Top komentāri

rūgtā patiesība
r
Būsim godīgi, Stepanenko grib vienkārši skandalēties, lai nebūtisku ķīviņu aizsegā mazāk pamanītu šaizes RD, kur saimnieko viņas vīrs ar savu partiju. Viņa ir diezgan aprobežota būtne un kārtējā tupā Latvijas augstkolu saproducētā juriste, kas tāpat kā Gobzems pat Satversmi nav izlasījusi, kur nu vēl kādas Latvijai saistošas starptautiskās konvencijas. Viņas uzstāšanās plenārsēdēs neliecina par intensīviem kognitīviem procesiem vai spēju kaut ko tiešām izprast. Viņa vienkārši ķērc. Skaļi, tupi un demagoģiski. Tāpēc arī viņa ir Saeimā, jo cilvēki jau neiedziļinās, vai tas, ko viņa ķērc, tiešām tā ir.
Putins
P
Juļka ir Latvijas un latviešu nīdēja tandēmā ar savu vīru.
Bībeles Izebeles Latvijas variants-
B
JŪLE STEPAŅENKO. Baba, kas sātanam savu dvēseli pārdevusi, un , kas uz Zemes tikai tranzītā ceļojumā uz savu dzimteni - ELLI. Palūkojiet, šī dzimtene viņas acīs DEG nepārprotami, un arī cukursaldā mēlīte - mūžīgais elles atribūts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas