Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Dombrovskis: diskusija par pensijām būs

Diskusija par pensiju sistēmas maiņu, ne tikai vecuma cenza ziņā, bet arī par iespējamo pensiju apmēra samazināšanu, ir sociālā budžeta ilgtspējas jautājums, intervijā LTV raidījumam De facto apliecināja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

„Diskusija jebkurā gadījumā būs, bet protams, ka būtu pozitīvi no tā izvairīties, tas ir mans personīgais viedoklis. Bet tas būs atkarīgs no tā, kā tālāk attīstīsies valsts ekonomika un tālāk pieaugs nodokļu ieņēmumi,” sacīja V.Dombrovskis.

Premjers gan norādīja, ka patlaban, lai sabalansētu šā gada budžetu ar iecerētajiem pasākumiem 50 miljonu latu iegūšanai, ir pilnīgi pietiekami. Tomēr „kaut kādas korekcijas ir iespējamas”, skaidroja V.Dombrovskis.  Pensiju jautājums varētu būt aktuāls, plānojot  nākamo gadu budžetus.

„No ministriju puses, no koalīcijas partneru puses, varēja sagaidīt vairāk ieguldījuma budžeta grozījumos, bet mēs vairāk gan redzējām zaļo, sarkano un visādu citādu līniju vilkšanu,  tieši izdevumu daļā,” raksturojot budžeta sagatavošanas procesu, raidījumam atzina V.Dombrovskis.

Runājot par pašas koalīcijas stabilitāti, premjers domā, ka valdība ir gana stabila, neraugoties uz Vienotības un Zaļo un Zemnieku savienības publiski izskanējušām domstarpībām.  „ZZS es pazīstu ilgāku laiku, jau no [Einara] Repšes valdības, gan tagad otras savām valdībām, un jāatzīst, ka līdz šim viņu darbs bija konstruktīvāks un prognozējamāks, pašreiz bieži vien parādās ne sevišķi saprotamas pozīcijas,” skaidroja premjers.

V.Dombrovskis nekā nosodāma nesaskata faktā, ka laikā, kad valsts iestādēm uzdots meklēt iespējas samazināt atalgojuma fondus un samazināt citus izdevumus,  viņa paša birojā gaidāms algu pieaugums. „Atalgojums ir paaugstināts līdz minimālajiem līmeņiem (..), ja šī atalgojuma intervāli būtu citādi, mums korekcijas nebūtu jāveic,” atzina premjers.

De facto informēja, ka, piemēram, Finanšu ministrijā, lai ministra biroja darbinieku algas nebūtu jāpaaugstina, kā risinājums rasta pašu biroja darbinieku rakstiska atteikšanās no likumā paredzētā algu pieauguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas