Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Dūklavs: Latvijā pieaug meža platība un tajā uzkrātie koksnes resursi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kitija
K
Domāju, mežu nozare ir mūsu valstī viena no sakārtotākajām. Un arī par mežu īpašusmu piederēšanu ārzemniekiem ir pārspīlēti. Vēl nesen bija info, ka dāņi pārdos īpašusmus un tos plāno iegādāties Valsts meži. Un ārzemeniekim mežus ir izpārdevuši privātie īpašnieki.
Mazais
M
Super, meža nozare Latvijas tautsaimniecībai ir īsts lepnums.
Buks
B
Ne tik sen ne tik tālā valstī bija tāds propagandas ministra amats, kuru ieņēma Dr. Joseph Goebbels. Viņš mācīja, ka meliem jābūt iespējami lieliem, lai tiem noticētu. Biedrs kungs Dūklavs Gēbelsa metodi ir apguvis labi. Nevajag vāvuļot, ka meži jau tik traki nemaz netiek iznīcināti. Vajag skaidri pateikt, ka tie nešaubīgi palielinās. Jo vairāk nozāģē, jo vairāk palielinās. Štrunts par Dūklavu, bet patiesībā ir izaudzēta vesela mežinieku /speciālistu/ paaudze, kuriem ir iemācīts sludināt to pašu. Vispār jau naudas dēļ viņi būtu gatavi sludināt dajebko. Dūklavs visā tajā procesā ir maza marionetīte, kura domu izteikšanas spēja ir tuva dižgaram Vējonim.
Mazais
M
Un to visu vada citplanētieši. Kārtējā sazverestību teorija.
  • 1
  • 4
solon
s
Mežu platības (gluži tāpat kā cilvēku rocība) Latvijā pieaug uz papīra - vajag tikai izmainīt ministru kabineta noteikumos jēdzienu kas tad skaitās "mežs" un viss ir kārtībā! Objektivitātei vajadzētu salīdzināt meža daudzumu pēc piemēram 1939 gada normām un tad jau redzētu kā tur ir ar "pieaugumu". Urā biedri! Valda Dombrovska, uz papīra, ieviestais "veiksmes" stāsts turpina savu uzvaras gājienu!
Gusts
G
To, ka tās ir muļībaqs, apliecina 1 fakts - atsauce uz 1939. gadu ir melīga kaut vai tāpēc, ka 1939. gadā mežu Latvijā bija 2 reizes mazāk nekā mūsdienās. Paskaties paskartes no tiem laikiem ar lauku un dabas ainavām - meži tur ir deficīts. Turklāt mēģināt pievilkt mūsdienām 80 gadus vecas definīcijas ir absurds.
  • 1
  • 1
Urbans
U
Ir cilvēki, kuri prot melot, ka ausis nekust. Dūklavs iespējams ir viens no viņiem.
Manuprāt
M
Lielīties jau vairs nav ko. Meži, to lielākā daļa, pieder cittautiešiem.
Gusts
G
Tie klaji meli. Puse mežu pieder valstij un to apsaimnieko LVM, lielda daļa pieder vietējiem privātīpašniekiem, un bišķi (attiecībā pret valsts un vietējo privāto daļu) ārzemniekiem un pašvaldībām.
  • 3
  • 3
Buks
B
Visam tam pasākumam teorētisko (juridisko) pamatojumu taču arī sagatavoja tie nolādētie Cittautieši. Tie paši, kuri vēlāk zem automātu stobriem piespieda Tautiešus tos mežus pārdot. Toties Tautieši tagad var lepoties ar 1998. gada Land Rover.
  • 4
  • 2
Reksis
R
Meli!!! Pēc starptautiskā pasaules mežu monitoringa datiem pēdējoes piecos gados Latvijā attiecība ir 4:1, t.i. 4 hektārus izcērt un tikai 1 hektāru no jauna iestāda. Melot Dūklav arī vajag mācēt...interneta laikmetā....
Var jau kaligāt
V
Var jau klaigāt, bet mūsu meža nozare ir spēcīgs ekonomikas balsts, turklāt ar katru gadu meži tiek apsaimniekoti arvien ilgtspējīgāk. Protams, ir arī savi trūkumi, bet nekas nav ideāls, visu var uzlabot, ko nozare arī dara. No otras puses dabas sargi uzrauga dabas vērtību saglabāšanu mežos, tāpēc viss ir balansā. Tāpēc nevajag te klupt virsū un atkal gānīties. Visi tak vienā valstī dzīvojam.
  • 4
  • 3
Andis
A
Jūs pats tiražējat nepatiesu informāciju. Meži Latvijā pieaug kā platības, tā koksnes apjoma ziņā. Un pie visa tā vēl 20% valsts mežos ir dažādi ar dabas aizsardzūbu saistīti saimnieciskās aprobežojumi.
  • 4
  • 1
Zāģeris
Z
Ko tu melo??? Meļi!!! Pļauj nost visu bez žēlastības un nākotnes neskatīšanās. Meļi cietumā jāliek.
VVZ
V
Īpaši vērtīga ir mazo diametru koksne no kārkliem, baltalkšņiem un bērziem.
Aldis
A
Koksne no kārkliem un brikšniem ir vērtīgāka nekā no vecās pāraudzētās 100+ gadīgās priedes ar diametru virs 40cm. Ne malkā, ne dēļos.
  • 1
  • 2
Zaiga
Z
Forši, ka ir ministri, kuri nebaidās no tautas un brauc runāt ar savas nozares cilvēkiem pa tiešo nevis no Rīgas kabinetu augstumiem.
Rita
R
Piekrītu, labi, ka brauc gan ministrs, gan daudzu nozaru pārstāvji, lai svarīgāko izrunātu klātienē.
  • 1
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas