Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ēlerte tikusies ar eksprezidenti, bet neesot lūgusi atbalstīt tieši Vienotību

Sarmīte Ēlerte ir tikusies ar eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu un aicinājusi izteikt viedokli par politiskajiem spēkiem, taču eksprezidente nav lūgta pievienoties vai atbalstīt tieši Vienotību, šodien Diena.lv teica bijusī laikraksta _Diena _galvenā redaktore.

Mediji vairākkārt jau informējuši, ka bijusī S.Ēlerte, nodrošinot politiskās apvienības Vienotība veiksmīgu pastāvēšanu, aicinājusi to atbalstīt eksprezidenti V.Vīķi-Freibergu, bet S.Ēlerte to noliedz. «Esmu tikusies ar Vairu Vīķi-Freibergu. Esam pārrunājusās politisko situāciju valstī. Esmu aicinājusi viņu pirms vēlēšanām izteikt savu viedokli par politiskajiem spēkiem, taču neesmu viņu lūgusi pievienoties vai atbalstīt tieši Vienotību,» sacīja S.Ēlerte.

Diena.lv jau informēja, ka, aizejot no laikraksta Diena galvenās redaktores amata, S.Ēlerte ir pievērsusies politiskai darbībai un šobrīd strādā pie trīs labējo partiju - Jaunais laiks, Sabiedrība citai politikai, Pilsoniskā savienība - apvienošanas kopīgā politiskā spēkā Vienotība.

«Esmu eksprezidentei teikusi, ka būtu labi, ja viņa pirms Saeimas vēlēšanām izteiktu savu atbalstu kādam no politiskajiem spēkiem, jo liela sabiedrības daļa viņai uzticas. Vaira Vīķe-Freiberga ar savu darbu ir panākusi augstu tautas novērtējumu,» sacīja S.Ēlerte, nenoliedzot – ja eksprezidente izlemtu pievienoties kādai no partijām vai vismaz izteiktu atbalstu kādai no tām, tas vēlēšanu laikā būtu liels ieguvums attiecīgajam politiskajam spēkam.

Eskprezidentes preses sekretāre Daina Lasmane zināja teikt, ka V.Vīķe-Freiberga atbalsta labējo spēku apvienošanos, bet nekādu rakstisku uzaicinājumu no S.Ēlertes V.Vīķe-Freiberga neesot saņēmusi.

V.Vīķes-Freibergas atbilde uz Diena.lv jautājumiem par tikšanos ar S.Ēlerti otrdien bija: «Tiekos ar daudziem cilvēkiem, pārrunājot situāciju valstī. Pēdējā laikā esmu tikusies arī ar Sarmīti Ēlerti.»

Par eksprezidentes lielo ietekmi uz ļaužu politisko izvēli ir pārliecināta arī viņa pati, savulaik atbildot uz Diena.lv jautājumiem par Lato Lapsas izdoto viņas darbībai veltīto grāmatu, ka tās mērķis ir «radīt šaubas par V.Vīķes-Freibergas integritāti, radīt negatīvu auru ap viņas vārdu, lai tā mazinātu uzticību V.Vīķei-Freibergai un līdz ar to - mazinātu viņas pausto viedokļu iespējamo iespaidu uz vēlētāju attieksmi pret dažādām partijām vai oligarhiem».

(papildināta ar 2.rindkopu no beigām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas