Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

EM noskaidros iespējamos plūdu riskus Rēzeknes novadā

Lai novērtētu situāciju saistībā ar iespējamo Rāznas ezera hidrotehnisko būvju radīto apdraudējumu Spruktu HES hidrotehniskajām būvēm un apzinātu situāciju plūdu apdraudētajās teritorijās, Ekonomikas ministrija rīkos operatīvo sanāksmi Rēzeknes novadā.

Sanāksmē piedalīsies Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK), kas veic HES hidrotehnisko būvju drošuma un ekspluatācijas atbilstības uzraudzību, un Rēzeknes novada dome, portālu Diena.lv informēja ministrijā.

Nolūkā savlaicīgi gatavoties iespējamiem pavasara plūdiem, Ekonomikas ministrija janvārī aicināja SPRK apzināt faktisko situāciju, īpaši plūdu apdraudētajās teritorijās, un sniegt aktuālo informāciju par šo būvju tehnisko stāvokli.

SPRK, veicot pārbaudi, konstatēja nepilnības minētajās hidrotehniskajās būvēs Rēzeknes novadā.

Sanāksmes laikā plānots iepazīties ar SPRK veikto izpēti par Rāznas ezera hidrotehnisko būvju tehnisko stāvokli un to ietekmi uz Spruktu HES hidrotehniskajām būvēm, apspriest iespējamo situācijas risinājumu, lai novērstu sabiedrības apdraudējumu, ko šopavasar varētu radīt Rāznas ezera hidrotehnisko būvju nepareiza ekspluatācija, kā arī nepieļaut šādas situācijas atkārtošanos turpmāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas