Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kariņš atbildīgos aicinās "pie viena galda" vēlēšanu organizēšanas procesa uzlabošanai

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atbildīgo institūciju pārstāvjus aicinās "pie viena galda" vēlēšanu organizēšanas procesa uzlabošanai.

Šodien žurnālistiem premjers norādīja, ka nepieciešams rast risinājumu arī jautājumā, kādā veidā valsts sazinās ar saviem iedzīvotājiem. Premjers norādīja, ka vēlēšanu organizēšanas jomā ir ļoti sadrumstalota atbildība starp vairākām institūcijām, tajā skaitā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi un Centrālo vēlēšanu komisiju.

Kariņš vērsa uzmanību, ka vēl Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija atbild par e-pārvaldi, tāpat sava atbildība ir Satiksmes ministrijai un Iekšlietu ministrijai. Katrs strādā savā jomā, neredzot kopainu, pauda politiķis.

Valdības vadītājs akcentēja, ka vēlētāji ir kustīgi un viņiem ir jādod iespēja balsot jebkurā iecirknī, un Ministru prezidents ir pārliecināts, ka to ir iespējams panākt.

Kā ziņots, vislielāko atbalstu - ap 26% - EP vēlēšanās saņēmusi Jaunā Vienotība. Par Saskaņu nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par NA - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību Attīstībai/Par! atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju Latvijas Krievu savienība - ap 6,3% balsstiesīgo.

Līdz ar to EP ir ievēlēts Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (NA), Dace Melbārde (NA), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS).

 

 

Top komentāri

Atbildīgie būtu
A
nevis jāaicina pie viena galda, bet jānosūta uz vienu cietuma kameru. Murgaina valsts - ierēdņiem nav nekādas atbildības par kļūdām un neizdarībām. Ja privātajā darbā pieļauj tādas kļūdas, tad uzreiz zaudē darbu. Bet te un šos - pie galda aicina...
ļuļa
ļ
ko nozīmē, aicinās pie viena galda????? KO??? kad vienreiz sodīs atbildīgos par bardaku? kad piedzīs naudu, kas ir samaksāta no budžeta, bet nav izlietota kā nākas? kad patrieks to muļķi cvk vadītāju bērziņu, kura ir tik debīla, ka kasjaunsā apgalvo, ka vēlēšanas ir bijušas labas, jo ar savām neizdarībām piesaistījušas ļoti daudzu cilvēku uzmanību? vēstuļu iznēsātājs kantoris no valsts saņēma 300 000, pusi vēstuļu nepiegādāja, un sodā samaksāja 30 000. tak piedzeniet no viņiem visu naudu atpakaļ, ja nespēj izpildīt līgumu! tāpat tie, kas bija atbildīgi par programmām - par ko viņiem maksāt, ja sistēmas nedarbojās 2 dienas!!!
Vienreiz jau paaicināja
V
Sanāca kopā, dažu politikāņu ambīciju dēļ nomainīja vadību, iznāca - kā vienmēr.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas