Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Katoļu baznīca aicina rūpīgi izvērtēt deputātu kandidātu iepriekšējo veikumu

Pirms 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanām Latvijas Romas katoļu baznīca ir definējusi katoļa prasmīgas balsošanas principus, kurā aicina iedzīvotājus rūpīgi izvērtēt deputātu kandidātu iepriekšējo veikumu.

Priesteris Ilmārs Tolstovs sacīja, ka šie principi definēti sadarbībā ar Rīgas arhibīskapu-metropolītu Zbigņevu Stankeviču.

Balsošanas principos noteikts, ka katolim ir tiesības un pienākums piedalīties Saeimas vēlēšanās 17.septembrī.

Baznīca aicina rūpīgi iepazīties ar visu partiju priekšvēlēšanas programmām un kārtīgi izpētīt, kādi cilvēki balotējas attiecīgajā vēlēšanu apgabalā. "Ir svarīgi atcerēties, ko šī partija vai tās pārstāvētie cilvēki ir darījuši vai nedarījuši pēdējo gadu laikā. Balstoties uz šo pieredzi, izvēlēties sarakstu, kura programma un darbība ir visatbilstošākā Bībeles un baznīcas dotajai mācībai," uzsvērts balsošanas principos.

Kad izvēlēta partija, par kuru balsot, ir ļoti būtiski apdomīgi un mērķtiecīgi izsvītrot no dotā saraksta tos cilvēkus, kuru pārliecība un darbība neatbilst svēto rakstu un baznīcas mācībai, savukārt tos, kuru pārliecība un darbība atbilst iepriekšminētajiem kritērijiem jāatbalsta, pievelkot krustiņu.

Baznīca aicina atcerēties, ka vēlētāju izvēlei ir liels iespaids uz dzīvi nākotnē un tādēļ ir svarīgi savu izvēli izdarīt apdomīgi un ar lielu atbildības sajūtu.
Savukārt tos, kuri pēc 17.septembra būs kļuvuši par Saeimas deputātiem, baznīca aicina arī pēc vēlēšanām dzīvot atbilstoši savai sirdsapziņai, un nekāda partijas disciplīna nevar likt balsot pretēji tautas kalpa pārliecībai. "Ja tas tā notiek, deputāta pienākums ir par to runāt, bet, ja partija spiež balsot pretēji kristīgajai pārliecībai, deputātam ir jāatstāj šī partija un tālāk jādarbojas kā neatkarīgajam deputātam. Nekļūsim par automātiskām balsošanas mašīnām un neļausim, ka mūsu "dievs" ir partijas "tēva" vai "mātes" uz augšu vai leju paceltais īkšķis," teikts katoļa prasmīgas balsošanas principos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas