Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kriminālprocess par jauno ciparu televīzijas konkursu

Prokuratūra saskatījusi iespējamas noziedzīgas nodarījuma pazīmes arī jaunajā Satiksmes ministrijas rīkotajā ciparu televīzijas konkursā, kur par uzvarētāju tika atzīts valstij daļēji piederošais uzņēmums _Lattelecom, _liecina TV3 raidījuma Nekā personīga esošā informācija. Tālākā izmeklēšana nodota Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

Arī jaunajā kriminālprocesā runa ir par Kempmayer iekārtām, jo tas varētu būt iemesls, kāpēc projekts nepamatoti sadārdzināts, minēja Nekā personīga. Neviens no atbildīgajiem par šo konkursu ministrijā vairs nestrādājot.

Valsts kontrole ciparu televīzijas konkursa revīzijā konstatēja, ka konkurss rakstīts vienam pretendentam, projekts nepamatoti sadārdzināts par 3,8 miljoniem latu un, lai arī tos nevar uzskatīt par valsts zaudējumiem, jo runa ir par divu komersantu attiecībām, par sadārdzinājumu galā jāmaksā visiem skatītājiem un televīzijas kompānijām. Valsts kontrole vērsās prokuratūrā, uzskatot, ka valsts intereses ir pārkāptas.

Kā vēstīja Nekā personīga, izmeklētāji skaidros, kāds pamats bija konkursā izraudzīties Lattelecom ar tā piesaistīto privāfirmu Hannu Digital. Un vai patiesais iemesls neslēpjas Kempmayer iekārtās, kas bija ilgus gadus gulējušas muitas noliktavās, un kuras iegādājās šis Lattelecom partneris. Valsts kontrole atklāja, ka Lattelecom maksā šai firmai par zināšanām, ko angliski dēvē par know how - vienu miljonu 740 tūkstošus latu. Lielākā daļa jau esot samaksāta.

Lattelecom pārstāvis Toms Meisītis raidījumam skaidroja, ka pakalpojumi, kas tiek pirkti no Hannu Digital, kā no apakšuzņēmēja, ir tā vērti, lai tos izmantotu un pielietotu šajā projektā.

Nekā personīga secināja - sanāk, ka īpašās zināšanas ir bijušas, kam pārdot Kempmayer "dzelžus", lai atpelnītu par tiem iztērēto. Tas metot savdabīgu tiltu uz pirms 10 gadiem sākto afēru, ko īstenoja ar britu pastkastītes firmas Kempmayer palīdzību. Rīgas apgabaltiesā tagad rit digitālās televīzijas krimināllietas iztiesāšana, kur uz apsūdzēto sola sēž 20 personas. Kā teica raidījumā, Tautas partijas vadītājs Andris Šķēle apsūdzētajam Andrejam Ēķim aizdeva 5,5 miljonus latu, kad valstij uzlika sodu par Kempmayer negodīgi uzspiesto līgumu. A.Ēķis savu parādu nodeva Gintaram Kavacim, Hannu Digital pārstāvim.

Neviens no ciparu televīzijas konkursa trim komisijas locekļiem vairs Satiksmes ministrijā nestrādājot. Ministrs Kaspars Gerhards aicināja ar jautājumiem vērsties Rīgas vicemēra kabinetā, jo konkursu vadīja tā laika satiksmes ministra Aināra Šlesera savulaik labā roka ministrijā Nils Freivalds - bijušais valsts sekretārs, kurš tagad vada Latvijas Jūras adiministrāciju. N.Freivalds noraida negodīgu konkursa organizēšanu un ka projekts sadārdzināts. Uz jautājumu, vai viņš zināja, ka rās būs tās pašas Kempmayer tehnikas iekārtas, N.Freivalds atbildēja: "Nē, es katrā ziņā tajā neiedziļinājos, plus man tā komisija no šīs lietas turējās neitrāli. Centāmies būt neitrāli."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas