Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas vēlētāji uz pārējo ES valstu fona vieni no pasīvākajiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kas darzā
k
Ja ņem vērā statistiku, tad kopš 1991.gada Latviju pametuši ap miljons iedzīvotāju, kopš "veiksmes stāsta" kāds pusmiljons, savukārt ārvalstīs balsojuši tikai 3000 jeb 0,6 procenti tikai no veiksmes stāsta izbraukušajiem... Uz ko cer Latvija nākotnē uzticot nākotni bezbērnu ģimenēm?
Bītīt'
B
Kā Tu uzdrīksties kaunināt ālavas? Tas taču cilvēktiesību (izmirt-tiesību) pārkāpums!
  • 2
  • 0
Anna
A
Pat ja ieskaita padomju karaspēku, kam bija jāizvācās, miljons vēl nav pametis Latviju. Cītās ES valstīs dzīvojošie drīkstēja arī balsot savās mītnes zemēs.
  • 3
  • 3
Irlielāmērāticams
I
ka situācijas kontekstā šāds virsraksts iedarbosies kā sarkana lupata ... .
Majors Peins
M
Vēlēšanu aktivitātes nodrošināšana lielā mērā bija eksāmens Kariņa valdībai. Un diemžēl kļuva nu jau par kārtējo skaļo Kariņa valdības izgāšanos. Pārāk daudz fiasko tik īsā laikā! Pats apkaunojošais skandāls ar paziņojumu nenosūtīšanu. Pat ja tā ir tikai nolaidība, kas maz ticams, tā ir jāsoda ļoti bargi lai uz priekšdienām ierēdņi pievaldītu izlaidību.
sombrero
s
CVK vadītāju no vietas īsi pirms vēlēšanām izmeta galēji populistiskie APar un no nezināmiem avotiem sponsorētā JKP. Abie šie grupējumi atrodas pie varas un valdībā.
  • 3
  • 1
Anna
A
Vēlēšanas rīko CVK, kam nesen mainījās vadītājs.
  • 2
  • 1
jurists
j
Domāju, ka vēlēšanu gala rezultātus var apstiprināt tikai tad, kad pabeigta izmeklēšana par : 1. paziņojumu neizsūtīšanu iedzīvotājiem, kas samazināja vēlēšanu apmeklējumu par 5-10% ; 2. Iemesliem, kādēļ nestrādājā elektroniskā sistēma 23. un 24. maijā. Manuprāt , tā bija organizēta diversija pret valsti, kā rezultātā prokremliskajām partijām ir 3 vietas no 8.
Eseja
E
Vajag rakstīt iesniegumu atbildīgām iestādēm, bet ne komentārus, kuri nevienu neskar.
  • 1
  • 0
Udo Ulbergs
U
Latviešu tauta neprot izmantot tai doto varu. Latvijas Republikas konstitūcijas otrais pants skan šādi: “Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai.” Attieksme pret šo konstitucionālo normu sabiedrībā nav vienāda. Latviešu sabiedrībā dominē agresīvi noraidoša attieksme. Latviešu vairākums netic tam, ka vara pieder tautai. Viņuprāt vara pieder oligarhu stutētai valdošajai kliķei. Taču faktiski eksistē tautas neprasme izmantot savu varu. Tauta pati pie visa ir vainīga, jo tā neprot pareizi izmantot Satversmes 2.pantā formulētās konstitucionālās tiesības. Latviešu tautai ir atvēlēts konkrēts laiks, kad tai pilnā mērā pieder suverēnā vara. Tāds laiks ir vēlēšanu dienas. Tajās dienās, kad tiek ievēlēta Saeima, ievēlēti EP deputāti, pašvaldību deputāti, viss ir latviešu tautas elektorāta varā, gūstot iespēju šo varu izmantot pilnā apjomā un tādējādi ievēlēt tikai tos tautas priekšstāvjus, kuriem var uzticēties un kuri atbildīgi sargās tautas vitālās intereses. Tautai dotās izvēles
NEBALSOTĀJS
N
Ko darīt, ja tautai varu atņem nevarīgi mediji, deputāti, mibistri un bez varas lietošanas šīs kripatas tautai nav iespējams no galda noslaucīt?
  • 3
  • 1
P
P
Tāpēc ,ka ekonmika,līdz ar to dzīves līmenis ir pēdējās vietās ES.
NEBALSOTĀJS
N
Tās ir labas ziņas par ko liels prieks !!!!!!!!!!!!.
Talis
T
Pec 30 gadu genocida kadu pret latviesu tautu izvers latviesu banditi, zaglu, korumpantu grupejumi LC, TP, NA, Vienotiba, PLL, Lesinska banditiskie grupejumi.....ir vel jabrinas, ka Latvija ir tik daudz optimiste, kuri piedalijas sajas EP velesanas. Cik ilgi vel, pec 30 gadiem, latviesu tautai bus jadzivo nabadziba, posta, beztiesiskuma? Ka tas ir iespejams, ka Latvija ministri, deputati..sanem 3000- 5000 eiro menesi, bet minimala alga Latvija ir 430 eiro menesi ar kuru nav iespejams izdzivot? Latvija, ja ministriem ir alga 3000 eiro/menesi, minimala alga ir janosaka 1000 eiro/menesi, tad ari automatiski pazudis algu maksasana konvertos, Latvija tiks likvideta verdzibas iekarta kada ta Latvija pastav pedejos 30. Gados.
Bez vārda..
B
Kā mūsu varenie cīnās par Latvijas interesēm ES, tāda arī ir aktivitāte no LV iedzīvotājiem..
trollim anna
t
No kurienes inormācija, ka strādās 5? Bet ne 4? Vai 2? Līdz šim NEVIENS no EP deputātiem, kas ievēlēts no Latvijas, nav strādājis Latvijas labā, kālab lai kaut kas mainītos?
  • 2
  • 2
Anna
A
No 8 deputātiem, kas sanem algu, arī turpmāk tikai 5 strādās Latvijai.
  • 2
  • 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas