Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Nodokļu plāns aprīlī ir pārpildīts par 13%

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotās informācijas par budžeta ieņēmumu daļas izpildi aprīlī ir konstatēts, ka mēneša ieņēmumu plāns ir pārpildīts. Kopsummā pagājušajā mēnesī valsts budžetā tika ieņemti 353,4 miljoni latu, kas ir par 13% vairāk nekā tika plānots.

„Kopējā nodokļu ieņēmumu izpilde aprīlī liecina, ka valsts tautsaimniecība sāk pamazām atkopties, jo nodokļu ieņēmumi ir iekasēti virs plāna. No plāna vēl nedaudz atpaliek akcīzes nodokļa ieņēmumi, taču kopējā situācija pret iepriekšējo mēnesi ir uzlabojusies,” uzsver finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi (bez iedzīvotāju ienākuma un dabas resursu nodokļa) bija 183,4 miljonu apmērā, kas veido 126% izpildi pret plānu. Valsts sociālā budžeta ieņēmumi bija 94,7 miljonu apmērā, attiecīgi 98% izpilde pret plānoto. Kopsummā valsts budžeta ieņēmumi aprīlī izpildīti 113% apmērā.

Uzņēmumu ienākuma nodoklī aprīlī iekasēts 13,1 miljons latu, kas par 45,6% pārsniedz plānoto, bet pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi bijuši 72,5 miljoni latu, kas par 30% pārsniedz plānoto.

Akcīzes nodoklī tika iekasēti 37,5 miljoni latu, kas tikai par 2% atpaliek no iepriekš plānotā iekasēšanas apjoma. Alus akcīzes ieņēmumi pārsnieguši plānu par 63%, taču tabakas izstrādājumiem ieņēmumi no plāna atpalikuši par 18%.

Azartspēļu un izložu nodokļa, vieglo automobiļu un motociklu nodokļa, kā arī muitas nodokļa ieņēmumi aprīlī būtiski neatpaliek no plānotā iekasēšanas apjoma.

Papildus Finanšu ministrija (FM) informē, ka Valsts kases (VK) operatīvie dati liecina, ka aprīlī iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumi VK sadales kontā (no kā saņem ienākumus visas pašvaldības) ir par 4% pārsnieguši prognozētos viena mēneša ieņēmumus. Rīgas pašvaldība aprīlī IIN iekasēja 23,2 miljonu latu apmērā, kas par 4,6 milj. latu pārsniedz prognozētos mēneša ieņēmumus, savukārt Ventspils pašvaldības IIN ieņēmumi bija 720,5 tūkstošu latu apmērā, kas ir par 45 tūkstošiem vairāk nekā sākotnēji plānots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas