Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināta - Ventspils brīvostā lielākā alga pārspēj Rīgas brīvostā strādājošo atalgojumu, liecina Neo dati

4. Atmodas Tautas armijas publicētie dati par Rīgas un Ventspils brīvostām liecina, ka vislabāk atalgotā persona šo ostu vidū pērn strādājusi Venstpilī, kur vidēji mēnesī saņemts atalgojums ir nepilni 6 800 latu, turklāt alga nav samazināta vismaz kopš 2008. gada oktobra. Tomēr daudz bagātāk atalgota Rīgas brīvostas vadība, kur septiņām personām algas pērn novembrī bijušas virs četriem tūkstošiem latu.

Ventspils brīvostas pārvaldes valdes priekšsēdētājs ir Aivars Lembergs.

Dati par brīvostu atalgojumiem publicēti sociālā tiklā Twitter Neo profilā. "Lai arī šie uzņēmumi strādā ar peļņu, tomēr, skatoties uz skaitļiem, rodas šaubas par samērību," viņš norāda.

Novembrī Rīgas brīvostā strādājošo vidējā darba samaksa bija 1 300 latu, algoti gandrīz 300 darbinieki, atalgojumam iztērēti aptuveni 390 000 latu. Lielākie izdevumi bijuši aizvadītā gada jūnijā kad atalgojumam tērēts gandrīz divreiz vairāk - 720 800 latu, arīdzan 2008. gada decembrī iztērēti nepilni 680 000 latu. Brīvostas darbinieku skaits šajā laikā ir pieaudzis, salīdzinājumā ar 2007. gadu.

Salīdzinājumam Ventspils brīvosta aptuveni 250 darbinieku atalgojumam pērn novembrī tērējusi nepilnus 170 tūkstošus latu. Darba samaksu, kas lielāka par 2 000 latu saņēmuši 20 cilvēku, bet lielāku par 1000 latiem – 61 darbinieks. Daudzas personas, kas saņēmušas lielos atalgojumus, darba samaksu saņēmuši tikai vienu vai divus mēnešus.

Neo gan uzsver, ka dati par vidējo atalgojumu nav reprezentabli. "Skaitļus "Vidējie ienākumi uz darbinieku" arī nevajag izraut no konteksta, savādāk sanāk kā anekdotē par vidējo temperatūru slimnīcā," teic Neo.

Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis aģentūrai LETA sacīja, ka nav iepazinies ar 4ATA publiskoto informāciju, tāpēc nevarot to komentēt un neuzskatot arī par nepieciešamu to darīt. Tomēr I.Sarmulis apstiprināja, ka no 2008.gada janvāra līdz 2009.gada apmēram uz pusi samazinājies gan darbinieku vidējais atalgojums, gan ienākumu kopsumma. "Esam sekojuši visiem taupības pasākumiem, atteikušies no prēmijām un pabalstiem," sacīja I.Sarmulis, piebilstot, ka 2010.gadā brīvostas pārvalde turpinās ekonomēt līdzekļus. Pēc pārvaldnieka domām, Ventspils brīvostā, salīdzinot ar citām Latvijas un Baltijas ostām, atalgojums esot samērīgs vai pat zemāks.

(pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas