Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Potenciālais reģionālās attīstības ministrs plāno teju uz pusi samazināt pašvaldību skaitu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidāts Juris Pūce (Attīstībai/Par!) apstiprināšanas gadījumā cer uzlabot Valsts vides dienesta (VVD) darbu un teju uz pusi samazināt pašvaldību skaitu.

Pūce aģentūrai LETA norādīja, ka administratīvi teritoriālā reforma ir ne tikai AP, bet visas valdības viens no galvenajiem uzdevumiem. Pūces ieskatā, minimālais reformas uzdevums ir to pašvaldību apvienošana, kuras jau tagad neatbilst likuma prasībām iedzīvotāju skaita dēļ. Patlaban no 119 pašvaldībām 57 neatbilst administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā noteiktajam iedzīvotāju skaitam.

"Optimālais līmenis būtu virzīties uz attīstības centru sistēmu, kas būtu 21+9 modelis. Vienlaikus skaidrs, ka sevišķi vajadzēs pievērsties Pierīgas pašvaldībām, jo to ekonomiskā situācija un iedzīvotāju skaits ir pašpietiekams," pauda Pūce, sakot, ka par visiem jautājumiem tiks meklēts kopsaucējs ar valdības partneriem, taču jau tagad esot skaidrs, ka galvenajos jautājumos partiju vidū esot vienprātība.

Politiķis norādīja, ka turpinās iesākto darbu pie dzērienu iepakojuma depozīta sistēmas ieviešanas. Viņš gan uzsvēra, ka Latvijai jāturpina domāt arī par kopējo taras depozītu, ne tikai plastmasas, stikla un metāla iepakojumiem. "Mums ir ilgtermiņā jādomā par alternatīviem modeļiem, kas saistīti ar atkritumu apsaimniekošanu un vides jautājumu uzlabošanu. Klimata pārmaiņas ir un arī turpmāk būs svarīgs jautājums. Mums daudz ir jāizdara, lai būtu gatavi, piemēram, jūras un citu ūdenstilpju krastu erozijai. Šobrīd mēs tam vēl neesam gatavi," sacīja Pūce.

Runājot par VVD, deputāts norādīja, ka esot daudz komunicējis gan ar vides jomas nevalstiskajām organizācijām, gan uzņēmumiem, kas tieši sadarbojas ar dienestu, un tie visi norādot, ka VVD kā institūcija esot ļoti birokrātiska. "VVD pamatfunkcija ir aizsargāt vidi, taču to var darīt arī klientiem draudzīgā veidā. Pēdējos gados esam redzējuši situācijas ar, piemēram, riepu degšanas gadījumiem, un tas viss ir noticis VVD zem deguna. Tā ir liela problēma un būs jāiegulda liels darbs, lai viņu darbu efektivizētu," pauda deputāts.

Pūce dzimis 1980.gadā. 2003. un 2005.gadā Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnēs un vadību zinātnēs.

Valsts pārvaldē Pūce ieņēmis vairākus vadošus amatus. No 2006.-2007.gadam viņš bijis Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra padomnieks stratēģijas jautājumos, 2009.gadā strādāja par ekonomikas ministra Arta Kampara ārštata padomnieku izglītības jautājumos, bet 2010.gadā bija Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs.

2013.gadā Pūce no amata atkāpās, jo atsevišķi politiķi saskatīja interešu konfliktu faktā, ka viņa sieva vada biedrību Ascendum, kas dažādiem kultūras, mākslas un izglītības projektiem saņēmusi ziedojumus no būvniekiem. Vienlaikus Pūce vairākos uzņēmumos darbojies arī kā valdes loceklis.

2017.gada pašvaldību vēlēšanās tika ievēlēts Rīgas domē no "Latvijas attīstībai" saraksta.

Pūces amatpersonas deklarācija liecina, ka viņa parādsaistības ir 9965 eiro apmērā un viņš ir izsniedzis aizdevumus 54 320 eiro apmērā. Pūcem pieder Toyota Rav4 automašīna.

Top komentāri

Veco rajonu bāze
V
Latvijas infrastruktūra ir veidota tā, ka pirmā līmeņa pašvaldības ir jāveido uz veco rajonu bāzes ar nelielām korekcijām Rīgas rajonā u.c.
Mati Oksanens
M
Veiksmīgs un zinātniski praktiski pamatots valsts administratīvi teritoriālais iedalījums ir panākumu atslēga, taču ZZS, TP, NA un V inicētais ir viens no galvenajiem valsts attīstības gremdētājiem.
auditors
a
kad cilvēkam veic apendicīta operāciju , tad to negriež trīs reizes pa gabalam iz pēc pāris gadiem , bet to dara vienā paņēmienā .Ar pašvaldību reformu tāpat jārīkojas , uzreiz uzoptimālo variantu , tas ir 26 pašvaldības . Ja tas tā nenotiks , tad tabūs reformas fikcija un pēc gadiem atkal varēs vaimanāt par kautko neizdevušos
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas