Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Putins: Krievijai un Igaunijai objektīvi ir kopīgas intereses Baltijā

Krievijai un Igaunijai objektīvi ir kopīgas intereses Baltijā, ceturtdien paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Kremlī tiekoties ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu.

Vienlaikus viņš izteicies, ka kontaktu trūkums starp kaimiņvalstīm uzskatāms par "neveselīgu situāciju".

"Mēs sen neesam redzējušies," paziņojis Putins, runājot par augstākā līmeņa kontaktiem starp Krieviju un Igauniju. "Pirms desmit gadiem bija tikšanās augstākajā līmenī. Pavisam nesen mēs ar jums garāmejot redzējāmies ārzemēs. Kontaktu trūkums starp kaimiņvalstu oficiālajām amatpersonām, oficiālajām institūcijām - tā nav normāla situācija."

Kā izteicies Krievijas prezidents, rezultātā preču apgrozījums pēdējo gadu laikā krities vairāk nekā par 50%. "Tiesa gan, pēdējā gada laikā tas nedaudz koriģējies - plus 17%," viņš piebildis.

Pēc Putina teiktā, Krievijai un Igaunijai "objektīvi ir kopīgas intereses saistībā ar Baltijas jūras reģionu", kas skar gan drošības jautājumus, gan ekoloģijas, transporta un tranzīta jomu.

Kaljulaida savukārt paudusi viedokli, ka šobrīd ir "vispiemērotākais laiks tikties", un atgādinājusi, ka Igaunija kandidē uz ANO Drošības padomes nepastāvīgās dalībvalsts statusu.

"Dažādās organizācijās mēs esam kļuvuši par konstruktīviem partneriem. Domāju, būtu interesanti pārrunāt arī ģeopolitiskos jautājumus," viņa paziņojusi.

Arī Igaunijas prezidente sarunā pievērsusies ekoloģijas tematikai, norādot, ka Igaunija un Krievija, būdamas kaimiņvalstis, ir atbildīgas par reģiona vides drošību.

Iepriekš, runājot atjaunotās Igaunijas vēstniecības ēkas atklāšanā Maskavā, Kaljulaida uzsvēra gatavību dialogam ar Krieviju.

"Mana klātbūtne šeit ir zīme, kas skaidri apliecina, ka Igaunija ir gatava dialogam. Iespējams, mēs nesaskatīsim acīmredzamu progresu jau nākamajā dienā vai pēc gada, bet cilvēki šajās sienās ik dienu, ik nedēļu un gadu strādā, lai pārstāvētu Eiropas un Igaunijas intereses," viņa izteicās.

Kaljulaidas priekštecis Tomass Hendriks Ilvess Krieviju apmeklēja pirms astoņiem gadiem - 2011. gadā, lai Sanktpēterburgā piedalītos restaurētās igauņu luterāņu Sv. Jāņa baznīcas atkārtotā iesvētīšanā, taču toreiz viņš ar Krievijas vadītājiem netikās.

Vēl pirms tam, 2008. gadā, Ilvess Hantimansijskā notiekošā Pasaules somugru tautu kongresa laikā tikās ar toreizējo Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu.

 

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
kad tos krievus beidzot izmetīs no tās DIENAS ?
domu pārmijnieks
d
Moskovijas kaganāts ir ar laupīšanām, slepkavošanām, izvarošanām un marodierismu ir nodarbojies vismaz jau no Ivana Briesmīgā laikiem un nepārtraukti turpmāk. Cerēt, ka "pēkšņi" neļauži mainīsies, var tikai naivais. Homo Sovieticus ir jāuztver kā tie prusaki no Holivudas filmas "Svešie". Tikai tā un ne savādāk.
00
0
Pretīga bilde,pie tam vēl zirgs aizplānā ganās...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē