Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +17 °C
Pērkona negaiss
Sestdiena, 25. maijs
Junora, Anšlavs

Saeimai uzticas vien 12% iedzīvotāju; Kaktiņš: parlaments ir klibs ar abām kājām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
salikt visus čangaļus
s
tad vispār nestaigās un nebūs klibs, čekistiem to tik ļoti vajag, vai ne kaktiņ???????????????????
Sīmanis
S
Ja kas ir klibs uz abām kājām, tad visādai SKDS un tml. "socioloģiskie aptaujātāji". "Socioloģiskās aptaujas" pasūtina noteiktas kādā jautājumā ieinteresētas personas ar lielu naudas muķi, un tad nu "aptaujātāji" pūlas kādas pāris stundas, lai samuģītu vēlamo shēmu. Tad publisko. Lasītāji lasa un brīnās. Reizēm viņiem mati ceļas gaisā, reizēm ir vēlēšanās visus šos aptaujātājus triekt pie velna vecāsmātes. Nekad "socioloģiskie aptaujātāji" nav devuši nopietnu analīzi, kā, kādā veidā un kāpēc viņi tieši pie šāda iznākuma nonākuši.
Vincents
V
Nu bet kā sabiedrība var būt neapmierināta ar parlamentu, paši taču ievēlēja?
ja saeimā būtu rubiks,ušokovs,urbon
j
tad tai uzticētos 99% procenti Latvijas iedzīvotāju,jo Latvijas iedzīvotāji ir ar mieru pašam velnam uzticēties,tikai ne tiem,kas dotajā brīdi saeimā strādā... bet, kas par to? kāpēc gan būtu jāņem vērā šis stulbais pūlis,kas brēc tikai vienu - naudu un izpriecas?
:)
:
Kamēr mēs esam tur, kur mēs esam, tikmēr tas maksās tik, cik tas maksās! Ekonomikai ir jābūt ekonomiskai, un tāpēc mēs ievēlēsim to, ko mēs ievēlēsim. Dumjus izteicienus mēs mētāsim tik ilgi, cik mēs tos mētāsim, un būsim dumji tik ilgi, cik ilgi būsim dumji.
VILIS
V
...bet četri miljoni atkal vejā ...
sory
s
vai tad SKDS bija tāda aptauja?
pietiek ķengas
p
Apnicis,ka kvekšķ...Atsevišķi deputāti nav Saeima. TAUTA ievēlēja un mācieties sadzīvot! Āmen!
Memory
M
Tā visi šitie kaktiņi-pētnieki maļ jau divdesmit gadus : klibi ar abām kājām, neredz ar vienu aci, ausis aizbāztas utt.utml. Prātiņ, nāc mājās ! Antiņi, kas nespēj apjēgt reālo demokrātiju un tās neatņemamās sastāvdaļas t.sk. pieaugošu prāta aptumsumu - tā arī nespēs apjēgt to nekad. Pat jau Saeimai būtu tikai viens labs sponsors, bet iedzīvotāju atbalsts būtu mīnuss 99.99% - pat tad, tā varētu mierīgi rušināties 4. gadus - un deputāti saņemt algas par reformu veikšanu. Pašlaik Saeimai un varnešiem ir gan sponsors, gan aizstāvis NATO - tā kā kaktiņi var malt savu maļamo vēl divdesmit gadus. Neviens, kā saka - nav perfekts!
p.disidents
p
Vis atkarīgs no sabiedriskajiem medijiem,kuri darīja visu,lai tikai vienotība uzvarētu.Tauta jau agrāk pārliecinājās,ka šie nav darītāji,bet par katru cenu viņus iebīdīja.Pārējās partijas ar vienotības politmafijas manipulācijām tika pasludinātas "ārpus likuma",nu ko tad var gribēt-vienotība sevi uztaisījusi,kā vienīgo uzvarētāju un pie tā nav vainīga tauta,kura uzticas neliešiem no sabiedrisko domu veidotājiem.
Ministry of Truth
M
Tūdaliņzeme ar to ir unikāla. Tajā parlaments vienmēr būs nepopulārs, un tūdaliņi vienmēr pie jebkādiem apstākļiem būs gatavi to atlaist.
jā gan
j
Pilnīgi pievienojos Jūsu izteiktajai domai! Bet mūsu žurnālisti un ta'saucamie sociologi meklēs sensācijas un par savu valsti gāzīs savu žulti, neredzot aiz kokiem meža!
  • 4
  • 0
Troll
T
Kad vienreiz sapratīsim vienu vienkāršu lietu: Vēli Saeimā ko gribi, atkal visi būs slikti. Visi nevar būt slikti. Tātad slikta ir greizā valsts pārvaldes sistēma, kas šādu "produktu" dod. Vēlēšanu likums, Latvijai nepiemērotā satversme, kas savu nederīgumu pierādīja jau pirmskara Latvijā. Tāpat kā Vācijā, kur mūsu satversmes "oriģināls" - Veimāras republikas konstitūcija - Vāciju leģitīmi noveda līdz Hitleram. Kaimiņvalstīm toreiz tāpat nebija valstiskas pieredzes, tāpēc Igaunija un Lietuva savas konstitūcijas kopš valsts dibināšanas ir grozījušas vairākkārt. Bet mēs ne. Un naivi brīnāmies, ka atkal slikta Saeima, un neredzam, ka mūsu Satversme "neiet".
Jukums
J
Autors tā klusiņām pasaka ļoti būtisku un pamatotu lietu, reizē gan nedodot tiešus priekšlikumus. Bet, lai sadzirdētu, ir jāsaka stipri vien skaļāk.
beta
b
Un tomēr. Katrs starpvēlēšanu cikls, kas noslēdzas ar vēlēšanām, nosacīti ir kā mācību gads skolā... Vecajām demokrātijām ir gadu simti, mums pāris desmiti. Mums vēl daudz jāmācās. Šādā kontekstā, jo biežāk vēlēšanas, jo labāk. Tas liktu partijām koncentrēties darbam, un domāt arī par vēlētāju interesēm, nevis 3 gadus dusēt uz lauriem un pēdējā saraut. Es kā izmaiņu piedāvātu Saeimas vēlēšanas ik pa 3 gadiem. Vismaz uz laiku, teiksim 15 gadiem.
(*****)
(
un mācību gada nobeigumā paliek tai pašā klasītē uz otru gadu?
  • 0
  • 2
Ieva
I
Lai to parlamenta kvalitāti uzlabotu, ir pirmkāt vēlētājiem jāsaprot, ko viņi īsti vēlas, citādi savēl īstos tādus un īstos šitādus, kā arī tos ar godīgajām actiņām bet tad brīnās, ka parlamentārieši no tiem nekādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas