Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Štokenbergs: jāgroza likums, lai valsts uzņēmumu valdēs nesaliktu "savējos cilvēkus"

Būtu nepieciešams grozīt likumu par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām, lai iecelšana valsts uzņēmumu valdēs notiktu konkursa kārtībā, uzskata tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība), komentējot ZZS satiksmes ministra Ulda Auguļa izvērsto “savu cilvēku” ielikšanu amatos.

“Ja valsts kapitālsabiedrību valdēs ieceltu valsts pārstāvjus konkursa kārtībā, tas atbilstu labas pārvaldības principam. Būtu nepieciešams vismaz ierosināt diskusiju par likuma grozījumiem,” tā A. Štokenbergs. “Pažreiz likums nenosaka rīkot konkursu. Pieļauju, ka  ministrs izvēlas savus pārstāvjus valdēs pēc lietderības. Es pazīstu piecus no Auguļa izvēlētajiem cilvēkiem, par kuru kompetenci man nav šaubu,” tā tieslietu ministrs, par piemēru nosaucot jauno _Starptautiskās lidostas valdes _priekšsēdētāju Arni Luhsi.Jau ziņojām, ka_ Latvijas dzelzceļā _no valdes locekļa amata atsaukts Edvīns Kočāns, bet viņa vietā iecelts Edvīns Bērziņš.

Savukārt Starptautiskās lidostas Rīga vadībā kā jaunu valdes locekli apstiprināja ZZS pārstāvi Ilonu Līci. I.Eida skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, lai uzlabotu lidostas Rīga uzņēmuma saimniecisko darbību.
Pērn 15.decembrī valdē tika apstiprināti arī Arnis Luhse, Aldis Mūrnieks, Andis Damlics un Verners Lūsis.

Edvīns Kočāns bijis AS Latvijas Kuģniecība valdes loceklis, iepriekš vadījis Juridisko dienestu, strādājis arī kā SIA Lattelecom juriskonsults. E.Bērziņa pienākumi Latvijas dzelzceļā būs saistīti ar juridisko jautājumu risināšanu, kā arī ar nekustamo īpašumu efektīvu apsaimniekošanu.

I.Līcei ieņēmusi vairākus vadošus amatus - bijusi premjera padomniece, iekšlietu ministra biroja vadītāja, VAS Latvijas Gaisa satiksme padomes locekle, SIA Projektu konsultāciju tehnoloģijas valdes priekšsēdētāja u.c. Pašlaik ir arī Ekonomikas un Kultūras augstskolas lektore. Jauniecelto valdes locekļu pilnvaras stājās spēkā šā gada 15.janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas