Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Štokenbergs Nacionālās apvienības lēmumu iesūdzēt viņu tiesā saista ar karsto laiku

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) Nacionālās apvienības vēlmi iesūdzēt viņu tiesā saista ar karsto laiku un pamatojumus to darīt dēvē par priekšvēlēšanu retoriku.

Tā ministrs reaģējis uz Nacionālās apvienības lēmumu vērsties pret viņu tiesā par goda un cieņas aizskaršanu saistībā ar viņa veiktiem nomelnojošiem pasākumiem pret apvienību.

Ministra pārstāve Inga Saleniece informēja, ka ministrs ir pastāvējis un joprojām pastāv uz liberāli demokrātisku vērtību aizsardzību sabiedrībā. Vairākos jautājumos viņa un Nacionālās apvienības pārstāvju viedoklis būtiski atšķiras, un to Štokenbergs arī neesot slēpis.

Jau vēstīts, ka Nacionālā apvienība vērsīsies tiesā pret tieslietu ministru Štokenbergu par goda un cieņas aizskaršanu saistībā ar viņa veiktiem nomelnojošiem pasākumiem pret apvienību, paziņoja tās līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Viņš norādīja, ka apvienības pārstāvja Jāņa Iesalnieka komentārus par Norvēģijas traģēdiju vēlāk aktīvi izmantojušas politiskās partijas "Saskaņas centrs" un "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL), kas bijusi daļa no nomelnojošas kampaņas, kura rīkota, lai nepieļautu nacionāli patriotiska spēka augstus rezultātus vēlēšanās un padarītu grūtāku tā iekļaušanos valdībā.

Dzintara rīcībā esot ziņas, ka šīs nomelnojošās kampaņas galvenais organizators esot Štokenbergs, šo informāciju apliecinot arī vairāki fakti.

Štokenbergs allaž esot izmantojis veto tiesības, lai nepieļautu sadarbību ar nacionālajiem spēkiem – gan pirms 10.Saeimas vēlēšanām, gan pēc vēlēšanām valdības veidošanas laikā.

Štokenbergs vairākas reizes esot uzrunājis Dzintaru, cenšoties sanaidot ar Valda Zatlera veidoto politisko spēku, tostarp 8.jūlijā tieslietu ministrs, privāti sazinoties, aicinājis vērsties Datu valsts inspekcijā (DVI) par to, ka topošās Zatlera partijas atbalstītāji izmanto "Visu Latvijai!" biedru vārdus topošās Zatlera partijai popularizēšanai.

Vairākiem Nacionālās apvienības biedriem radušās bažas, ka ministrs ietekmi dažādās tiesību aizsardzības un spēka struktūrās varētu izmantot priekšvēlēšanu cīņās.

Dzintars pastāstīja par vēl kādu gadījumu, kad Štokenbergs 15.jūlijā sazinājies ar viņu, norādot, ka Zatlera partijas pārstāvis Klāvs Olšteins kādā ziņu pārraidē pārmetis "Visu Latvijai!" čečenu finansējuma saņemšanu. Noskatoties konkrēto ziņu sižetu, Dzintars pārliecinājies, ka šāds Olšteina pārmetums nav izskanējis, lai gan Štokenbergs vairakkārt uzsvēris pretējo.

Publiskā jezga ap Iesalnieka izteikumiem notikusi "apbrīnojami sinhroni" ar Štokenberga publiskajiem paziņojumiem žurnālā "Sestdiena", ka "Visu Latvijai!" pārstāvji savulaik esot šaudījušies pie tagadējās "Vienotības" politiķa Arta Pabrika mājas. Šī informācija neatbilstot patiesībai, bet kalpojusi kā starta šāviens nomelnošanai, kas sekojusi pēc intervijas, pavēstīja Dzintars.

Ņemot vērā visus šos gadījumus, Nacionālās apvienības politiķi pašlaik konsultējoties ar juristiem, lai vērstos tiesā pret Štokenbergu par goda un cieņas aizskaršanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas