Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sudraba velta kritiku Repšes darbības stilam premjerēšanas laikā

Valsts kontroliere Ingūna Sudraba, komentējot ekspolitiķa Einara Repšes iespējamo atgriešanos aktīvajā politikā, veltījusi kritiku viņa darbības stilam laikā, kad viņš vadīja valdību.

Intervijā Latvijas Neatkarīgajai televīzijai trešdien Sudraba norādīja, ka nelielu laiku ir strādājusi kopā ar Repši, kad viņš bija premjers un, viņasprāt, viņa darbības stils nav bijis godīgs un atbildīgs.

"Varbūt tur bija domās labi mērķi, bet veids, kā izturējās pret cilvēkiem, ar kādām metodēm parādīja cīņu pret korupciju vai veco administrāciju, nebija godīgs. Tā nerīkojas godīgi un atbildīgi cilvēki. Man palika iespaids, ka cilvēkus interesē pašu karjera, spēja sevi parādīt, nevis patiešām izveidot spēcīgu valsti.. Man vienmēr kritērijs ir tāds, ko cilvēki ir darījuši, ko ir spējuši izdarīt, kādi viņi ir kā personības. Ieiešana kādā politiskajā partijā jau nemaina cilvēkus. Viena daļa iet politikā tikai savas savtīgas karjeras vārdā," pastāstīja Sudraba.

Valsts kontroliere, kurai pilnvaru termiņš amatā beidzas šogad, joprojām skaidri neatbild uz jautājumu par iesaistīšanos politikā, taču viņa uzsvēra, ka noteikti vēlas strādāt valsts labā.

"Tas, ko noteikti vēlos darīt, es ļoti vēlos strādāt savai valstij. Man ļoti, ļoti gribas, lai mēs lepotos ar savu valsti, lai mēs būtu gudra, atbildīga, ar augstiem ētikas standartiem valsts, kuru visi apskauž, lai cilvēki šeit būtu laimīgi. Man pārāk bieži ir jākaunas par to, kāda ir tā mūsu valsts, kādi ir cilvēki, kas reprezentē mūsu valsti," norādīja esošā valsts kontroliere.

"Skaidrs, ka es strādāšu, man nav citas domas. Bet man ir tik grūti cilvēkus pārliecināt, ka tad, kad tu dari savu darbu, es nedomāju par paralēliem projektiem. Es ticu tam, ka Dievam noteikti ir plāns man, un es ceru, ka tas plāns ir ļoti labs," viņa piebilda.

Jau vēstīts, ka ir nodibināta biedrība Latvijas attīstībai. Repše neizslēdz iespēju, ka biedrība pārtaps partijā.

Repše bija valdības vadītājs no 2002.gada novembra līdz 2004.gada martam, vēlākos gados viņš pildīja arī aizsardzības ministra un finanšu ministra pienākumus.

Top komentāri

Politpesimists - 2
P
Nemēdzu divas reizes ( pirmo ievietoju Delfos) rakstīt komentāru par vienu un to pašu jautājumu. Taču šoreiz grūti nebrēkt. Sudrabas kundze! Jūs smagi kļūdījāties un, izskatās, parādījāt savu īsto dabu. Jā, Repše kļūdījās Jūs novācot no amata FM. Repše šo kļūdu atzina PUBLISKI. Taču Jums tā ir par maz. Vai tad Repše klusu, ar delikātām metodēm, bez publicitātes, masveida apmelošanas, varēja tik vaļā no Sončika, Jakāna, Vašķeviča un citām odiozām personām valsts pārvaldē? Pat ar šiem "zēniem" vēl viss nav beidzies. Repše pat mēģināja REĀLI KONTROLĒT Eiropas naudas izlietojuma lietderību. Un kāds rezultāts? Repši nosauca par diktatoru, mēģinājumu kļūt par superministru. Repše ir daudz izdarījis NESKATOTIES UZ MŪŽĪGO atrašanos MAZĀKUMĀ. Un ko tad PRAKTISKU, REĀLU esat izdarījusi Jūs, Sudrabas kundze? Jūsu teiktos vārdus atceros. Lūdzu darbus, tikai darbus! Gaidīšu kaut kādā veidā un formā publisku Jūsu atbildi. Nekautrējaties!
drausma
d
Cik drausmīgi īsa atmiņa, ja repsēns pēc saviem paveiktajiem "varoņdarbiem" Latvijas izputināšanā, grib ar triumfu atgriezties.
zvirbulēns
z
Sudrabai var tikai piekrist! Repše to vien darīja kā grāva!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas