Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Urbanovičs nav piedalījies aptuveni pusē no 10.Saeimā notikušajiem balsojumiem

Izpētot Saeimas deputātu balsojumus, TV3 raidījuma Nekā Personīga žurnālisti atklājuši, ka 10.Saeimas deviņos darbības mēnešos Saskaņas centra (SC) frakcija ir bijusi visneaktīvākā. SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs un viens no partijas premjera amata kandidātiem Jānis Urbanovičs vispār nav piedalījies 653 balsojumos no Saeimā notikušajiem balsojumiem.

Tas aptuveni trīs reizes pārsniedz otru lielāko Saeimas nebalsotāju – pie frakcijām nepiederošo deputātu Visvaldi Lāci, kurš nav balsojis 238 reizes. Kopā SC deputātiem ir reģistrēti 4888 nebalsošanas gadījumi. Salīdzinoši otrajai neaktīvākajai frakcijai – Par labu Latviju (PLL) tādu gadījumu ir bijis 1659. Vienotības deputāti nav balsojuši 1497 gadījumos, bet Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) - 1440. Visaktīvāk balsojumos ir piedalījusies Visu Latvijai!-TB/LNNK frakcija, kurai bijuši tikai 370 nebalsošanas gadījumi.

Nekā personīga veiktajā pētījumā konstatēts, ka no 1394 atklātajiem balsojumiem tikai 75 ir piedalījušies visi SC deputāti. SC ar simtprocentīgu interesi balsojuši gadījumos, kad izskatīti projekti par valsts finanšu sadali, pilsonības un imigrācijas jautājumiem, komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem, valsts svētku un atceres dienām, pašvaldību pilnvarām, bāriņtiesām, Kriminālprocesa, Civilprocesa un Administartīvo pārkāpumu kodeksa grozījumiem, regulējumu radio un televīzijas jomā, kā arī autopārvadājumu un būvniecības nozarēs. Pilnībā visi Saskaņas centra deputāti balsojuši arī par uzticības izteikšanu ZZS vides un reģionālās attīstības ministram Raimondam Vējonim un pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lūgumu atļaut veikt kratīšanu PLL frakcijas deputāta Aināra Šlesera dzīvesvietās.   

J. Urbanovičs par pētījuma rezultātiem izskatījās pārsteigts un solīja ar to iepazīties detalizētāk. Viņš piekrita, ka bieži nav bijis Saeimas zālē balsojumu laikā, jo runājis ar žurnālistiem, bet tomēr tik lielu savu un savas partijas biedru nebalsošanas gadījumu skaitu nespēja argumentēti izskaidrot. ,”Es papētīšu un arī varbūt būšu sašutis. Bet bieži vien tā ir tā ceturtā poga balsojumā. Tā arī ir attieksmes paušana,” intervijā raidījumam sacīja J. Urbanovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas