Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vājo valsts valodas prasmju dēļ prasīs anulēt Eigima mandātu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Andris Saulīte
Jāmaina konstitūcija:: Статья 2 Человек, его права и свободы являются высшей ценностью. Признание, соблюдение и защита прав и свобод человека и гражданина - обязанность государства. Статья 13 1. В Российской Федерации признается идеологическое многообразие. 2. Никакая идеология не может устанавливаться в качестве государственной или обязательной. Статья 14 1. Российская Федерация - светское государство. Никакая религия не может устанавливаться в качестве государственной или обязательной.
Andris Saulīte
tautai vnk konstitūcija jāmaina -- 1992 g Krimas republikas konstitūcijas fragments kā labs paraugs ---- lai debilus valstavalpodīgos nacionālistus nevajadzētu kārt zem Vanšu tilta kā tautas ļaunākos ienaidniekus. Статья 6 1. Официальным языком и языком делопроизводства является русский язык. Государственными языками в Республике Крым являются крымскотатарский, русский и украинский языки. 2. Гражданам, проживающим в Республике Крым, гарантируется право пользоваться родным или любым иным языком, свободно выбирать язык обучения и воспитания.
  • 0
  • 0
Andris Saulīte
Статья 18 Права и свободы человека и гражданина являются непосредственно действующими. Они определяют смысл, содержание и применение законов, деятельность законодательной и исполнительной власти, местного самоуправления и обеспечиваются правосудием. Статья 26 1. Каждый вправе определять и указывать свою национальную принадлежность... 2. Каждый имеет право на пользование родным языком, на свободный выбор языка общения, воспитания, обучения и творчества.
  • 0
  • 0
Libertārietis
L
Мы, многонациональный народ Российской Федерации, соединенные общей судьбой на своей земле, утверждая права и свободы человека, гражданский мир и согласие, сохраняя исторически сложившееся государственное единство, исходя из общепризнанных принципов равноправия и самоопределения народов, чтя память предков, передавших нам любовь и уважение к Отечеству, веру в добро и справедливость, возрождая суверенную государственность России и утверждая незыблемость ее демократической основы, стремясь обеспечить благополучие и процветание России, исходя из ответственности за свою Родину перед нынешним и будущими поколениями, сознавая себя частью мирового сообщества, принимаем КОНСТИТУЦИЮ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ.
Libertārietis
L
debilo valstsvalodīo ""bezgaklīgi mazs daudzums "" taisa ""bezgaligi lielu negudru troksni""
Bug
B
Padomāju, ka šitā ziņa 15 gadus veca, bet nekā :)
Yes
Y
Labi nostrādāts Saskaņai par labu. Man jau ir sen aizdomas, ka latviešu emmas dalīja graždanstvu pa labi un kreisi. Varbūt, ka ne vienmēr par naudu, bet aiz labas sirds. Daudzi jaunpilsoņi raksta CV par labām valsts valodas zināšanām, bet kad jārunā, tad ne bū, ne bē.
Pokers
P
Perfekti nostradats no saskanas centra puses- ar netikama valsts valodas centra rokam nobruget celu Elksninam atpakal pie valdisanas ! Parsteidosa tuvredziba no valsts birokratu puses !
Ķīps
Valodu zināšanas ir inteliģences pazīme. Tupākie pat vienu valodu nespēk iemācīties. Nākošā pakāpe- viena valoda un viss. Nespēja tiek pamatota ar nevēlēšanos, bet īstenībā otrai valodai prāta spēju ir par maz. Latvešu valodu Latvijā var iemācīties netieši, vienkārši atrodoties latviskā vidē. Tā kā vai nu Eigims ir tups, vai apzināti negrib to darīt. Abos gadījumos mandāts ir jāanulē.
Fly
F
Eigims bija Saeimā (ZZS), runāja no tribīnes, akcents bija liels, bet visu varēja pateikt un visu saprast. Tagad piepeši valodas apsardzes atklājušas, ka nekā. Vai nav tā, ka Daugavpilī jāatbrīvo vieta, lai vara tur nonāktu Saskaņas rokās. Iespējams, par nelielu atlīdzību...
  • 8
  • 2
ziniet
z
Starp citu, Putins teica, ka krieviem Latvijā latviešu valoda ir jāzina. Ta ka beidziet sliņķus, kuri negrib mācīties, piedēvēt Putinam.
Nu ja
N
Tas ka pieaugušie cilvēki sāk mācīties Lat iešu valodu,nu vispār valodu,akcents būs 100 proc.Arī latvieši nerunā perfekti ne krievu ne angļu valodas.Pat latgaliešu i un citos Latvijas rajonos cilvēki runā ar akcentu ne ka Rīgā.Pat mūsu prezidentam ir akcents,tad ko vai tas būtu jānosoda?
  • 0
  • 0
Onslow
O
šādi krievi ir pilna Latvija - pusmiljons,šausmas...
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
CIK LIELU LAIKU VAJAG DP LAI BEIDZOT IZTĪRĪTU ''DIENU'' NO KRIEVU FAŠISTIEM ???
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
VAI TAD DP BEIDZOT NEIZTĪRĪSTO DIENU NO KRIEVU FAŠISTIEM ?
ANTICRIMINAL
A
DAUGAVPILS IR PATI NOLAISTAKA UN PIEDIRSTAKA LATVIJAS PILSETA< TA ATGADINA BOLDERAJU UN MASKAVAS RAJONU RIIGAA! NOZIEDZIBA NARKOMANIJA UN ALKOHOLISMS! JUS JAU PASHI SAPROTAT KAPEC ! KUR KRIEVU VISVAIRAK TUR TAADA CUUKKUC< TIE ANALFABETU VAACAS TADOS GETTO JO NEMAK PAT SAVA VALODA PAREIZI RAXTIT UN RUNAT ! ADEKVATI KRIEVALODIGIE AR TADIEM CUKAM KOPA DZIVOT NEVEELAAS< TIE IR PUTLERZOMBIJI< LUUR TO NAIDA PROPOGANDU UN IR POTENCIALI LATVIJAS IENAIDNIEKI< KURUS ES SUTITU ELLE KAD PIENAKTU LAIKS! 5 maija KRIEVIJAS ADEKVATIE CILVEKI KURIEM APNIKUSI NABADZIBA UN 18 GADUS ILGAA TAUTAS APLAUPISHANA CERAMS KAUT KO PRATIGAKU IZDARIS PRIEKSH SAVAS NAKOTNES TAA KAA ARMENIJAA ! VISI PUTLER PROPOGANDAS ZOMBIJI"PATRIOTI" KO JUS TE EIROPA UN AMERIKA ESAT SALIDUSH I BRAUCIET MAJAS JA JUMS TE TAA NEPATIK DZIVOT PARTIKUSIEM< TUR JUS VARESIET DZIVOT PARADIZE PAR 200$ MENESI JA PAVEIKSIES VAI UBAGOT UZ IELAAM UN JUMS GRIBAS LAI TAS PATS ARI ATNAKTU TE ? POSTS KARSH UN NABADZIBA!
astra saulite
a
kaadas mulkiibas tu te gvelz nolaiztaakaa tiesaam?
  • 0
  • 0
ANTICRIMINAL
A
PUTLERA TEROSISMA UN OKUPACIJAS ATBALSTITAJUS ANALFABETUS KAS NEMAK VALODU JASUTA UZ MAJAM UZ DZIMTENI PIE PUTLERA TUR LAI LAIZA PAKALJU SEZHOT AR GALVU SUDU PURVA UN NABVADZIBA ! CIVILIZETAS VALSTIS TERORISTIEM UN OKUPANTIEM NAV KO DARIT ! SPRAGSTIET NOST SAVA DZIMTENE NAV KO TE SMIRDET PARAZIITI!
Dornis un Lauznis ?
D
Kuri ir tie āmuri ,kas to cirvi ievēlējuši ?
vecis
v
tur jau CITĀDU NAV...
  • 9
  • 2
smits
s
Nu re, Latvijas valsts savā simtgadē sāk rosīties :)) Malači!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas