Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Valdība apņemas celt zemāko algas likmi pedagogiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lilija Pliskina
Šadurska kunga teiktajam ticēt nevar! Izglītības ministrs jau gadiem mūs baro ar teicienu " ... būs lielākas algas..." . Taču lauku skolu pedagogi to diezin vai jūt vai jutīs!
āmars
ā
maladci , es nav skolotājs , bet zinu , pizģit...
Valdis, skolotājs, Rīga
V
Šodien, 9.janvārī, apstiprinātajā MK rīkojumā uzsvērts, ka no 2016.gada 1.septembra zemākā vienas darba stundas cena vispārējās un interešu izglītības skolotājiem ir 5,66 euro. Vai kāds ir paskaitījis, ka solītais skolotāju algas pieaugums nāk komplektā ar stundu skaita palielināšanu (no tagadējām 30 stundām uz 35, vēlāk 40 stundām nedēļā), kas reāli nozīmē vienas darba stundas cenas samazināšanu? It īpaši, ja par darba stundām daudzas Latvijas skolās uzskata tikai kontakta stundas klasē – viss parējais (gatavošanās stundām, mācību materiālu adaptēšana bērniem ar speciālām vajadzībām, pārbaudes darbu izstāde un labošana digitālo mācību materiālu veidošana interaktīvai tāfelei, tikšanās ar skolēnu vecākiem, darbs ar skolēniem, kuriem ir mācīšanās grūtības un skolēniem, kas gatavojas mācību priekšmetu olimpiādēm, sēdēšana brīvprātīgi-obligātajās skolas sanāksmēs un sapulcēs u.c.) ir “brīvprātīgo darbs”, jo skolai, lūk, nepietiekot naudas ….
Julis
J
Tikai tad, kad visa Latvijas valsts teritorija visas skolas, bernudarzos, macibu iestades tiks nodrosinata bernu izglitosana un apmacibas 100% Latvijas valsts valoda- latviesu valoda tikai tad ir javeic pedegogu, skolotaju, macibu speka darba algu reforma. Pareja uz apmacibam Latvijas valsts valoda visas skolas, bernudarzos ir japanak lidz si gada septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas