Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valdība atbalsta Nodrošinājuma valsts aģentūras izveidi

Valdība apstiprinājusi Iekšlietu ministrijas (IeM) izstrādāto rīkojuma projektu par valsts aģentūras "Materiālās rezerves" apvienošanu ar Iekšlietu īpašumu valsts aģentūru. Ministrija uzskata, ka tādējādi būs iespēja ietaupīt gan budžeta līdzekļus, gan arī padarītu efektīvāku resursu pārvaldi. Plānots, ka abu līdzšinējo aģentūru vietā ar šā gada 1. jūliju darbu sāks jauna tiešās pārvaldes iestāde - Nodrošinājuma valsts aģentūra. Neoficiāli kā tās iespējamais vadītājs minēts bijušais aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP), par ko jau esot panākta politiska vienošanās.

Kā galvenais iemesls abu aģentūru reorganizācijai ir nepieciešamība IeM rast veidus, kā samazināt pašreizējos tēriņus un vienkāršot administratīvās pārvaldes procesu, kas veicinās deleģēto funkciju un uzdevumu efektīvāku īstenošanu. Līdz ar jaunās Nodrošinājuma valsts aģentūras izveidošanu šīs funkcijas tiks apvienotas vienā dienestā, un tas ļautu optimizēt ne tikai materiālos, bet arī personāla resursus, jo samazinātos to darbinieku skaits, kas nepieciešams atbalsta funkciju veikšanai - grāmatvedībā, lietvedībā, kā arī abu aģentūru administratīvajā pārvaldē. Kopumā reorganizācija gadā rastos ietaupījums aptuveni 60 tūkstošus latu no jau tā būtiski samazinātā budžeta - abām aģentūrām kopumā finansējums darbinieku atlīdzībai jau pašreiz ir samazināts par vairāk nekā 430 tūkstošiem latu gadā, nekā sākotnēji tika plānots 2009.gadam.

Lai nodrošinātu valsts budžeta līdzekļu ietaupījumu un efektīvu izlietojumu, abās reorganizētajās aģentūrās šogad jau samazinātas (vai līdz 1.maijam samazinās) 135 štata vietas, no kurām 74 vietas bija paredzētas jaunā IeM administratīvā kompleksa Čiekurkalna 1.līnijā uzturēšanai. Šīs funkcijas tagad nodotas valsts akciju sabiedrībai "Valsts nekustamie īpašumi".

Paredzēts, ka jaunveidojamā Nodrošinājuma valsts aģentūra darbu sāks šā gada 1. jūlijā, un tās galvenās funkcijas būs darbs ar valsts materiālo rezervju veidošanu un glabāšanu, kā arī krimināllietu vai administratīvo pārkāpumu lietu pierādījumu, izņemtās mantas vai dokumentu glabāšana, realizācija vai iznīcināšana. Tāpat aģentūra būs atbildīga par IeM un tās padotības iestāžu rīcībā esošā īpašuma pārvaldīšanu, renovēšanu un būvēšanu, kā arī centralizēto iepirkuma procedūru veikšanu dienestu vajadzībām.

IeM arī iepriekš notikušas aģentūru apvienošanas vai likvidēšanas. Optimizējot padotības iestāžu struktūru, no šā gada 1. janvāra savu darbību izbeigusi valsts aģentūra "Iekšlietu ministrijas sporta centrs", kura funkcijas pārņēma IeM Veselības un sociālo lietu valsts aģentūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Iekšlietu ministrija: uz aģentūras priekšnieka amatu tiks rīkots konkurss

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas