Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vienotība deputāta Čaklā rīcību saistībā ar dzīvesbiedres pārkāpumiem vērtēs pēc tiesas sprieduma paziņošanas

Partija Vienotība Saeimas deputāta Ingmāra Čaklā rīcību vērtēs pēc tiesas sprieduma paziņošanas, šodien, uzklausot Čaklā skaidrojumu par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) konstatētajiem pārkāpumiem viņa dzīvesbiedres Daces Čaklās saimnieciskajā darbībā, lēma partijas valde.

Partijas valdes rīcībā neesot oficiāli iegūstamu dokumentu no VID, kas apliecinātu, ka Čaklā uzņēmums būtu rīkojies pretlikumīgi, tādēļ, lai pieņemtu lēmumu par turpmāko rīcību, valde lēmusi sagaidīt tiesas spriedumu, aģentūru LETA informēja politiskā spēka preses pārstāve Laila Timrota.

Vienlaikus Čaklais paudis gatavību rīkoties atbilstoši valdes rekomendācijām gadījumā, ja tiesas lēmums būs viņam nelabvēlīgs.

Kā ziņots, Notāru padome lūgusi tieslietu ministram Jānim Bordānam (VL-TB/LNNK) atstādināt no amata notāri Daci Čaklo, jo tā daudzus gadus izmantoja sava vīra Saeimas deputāta Ingmāra Čaklā firmas Divas puses pakalpojumus dažādām konsultācijām, sabiedrisko attiecību un tulkošanas pakalpojumiem, tādējādi radot aizdomas, ka darījumi bijuši fiktīvi un ka šādi notāre centusies optimizēt nodokļus.

Čaklais, kurš vairāk nekā piecus gadus bija sievas biroja vadītājs, ir pārliecināts, ka viņš un sieva visu darījuši likumīgi, ja arī pārkāpumi bijuši, tad, iespējams, tikai grāmatvedībā, vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

Gadījumā, ja Notāru padomes sniegtos faktus VID apstiprinās un darījumi izrādīsies fiktīvi, tad Čaklajai būs jāšķiras no notāres amata, informēja Tieslietu ministrijā (TM).

Veicot auditu, VID atklāja, ka 2010.gadā Ingmāra Čaklā firma Divas puses zvērinātai notārei sniedza tulkošanas pakalpojumus par 42 000 latu, uzturēja interneta mājaslapu par 30 000 latu un veica sabiedrisko attiecību pakalpojumus par 35 000 latu. Turklāt visu to Ingmārs Čaklais veicis gandrīz vienatnē, jo bez viņa firmā Divas pusesir tikai viens cilvēks, vēsta raidījums.

VID auditā konstatējis notāres Čaklās pārkāpumus saimnieciskajā darbībā un sarēķinājis, ka viņai jāmaksā valstij 65 000 latu. Sīkākus komentārus VID nesniedz, jo to neļaujot likums. Notāru padome augustā vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu prasīt tieslietu ministram atstādināt Čaklo no notāres amata pildīšanas.

Savukārt TM preses sekretāre Sigita Vasiļjeva aģentūrai LETA apstiprināja, ka atbilde ministrijā no VID tika saņemta piektdien, 26.oktobrī, un patlaban tiek vērtēti dažādi iespējamie risinājumi šajā jautājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas