Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vietējiem līderiem būs grūti izprast iemeslus laba ministra abtrīvošanai

Pateicoties pašvaldību vadītājiem par līdzšinējo sadarbību, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (NA) Latvijas Pašvaldību savienības domes sēdē ceturtdien solīja ar vietējiem līderiem "tādā vai citādā statusā sadarboties arī turpmāk", piektdien vēsta laikraksts Diena.

Cilinskis atzina, ka "droši vien es vairs nebūšu ministrs", bet sadarbību noskaņots turpināt kā Saeimas deputāts. Viņš kā savu pēcteci amatā Dienai minēja Saeimas deputātu un ministrijas parlamentāro sekretāru Romānu Naudiņu (NA), bet prognozēs bija piesardzīgs, jo nezinot, kāds var būt koalīcijas viedoklis. Var pieļaut, ka Cilinskis un Naudiņš apmainās ar amatiem.Vienotība un Nacionālā apvienība_ Visu Latvijai!-_TB/LNNK savstarpēji konkurē ne tikai par nacionāli noskaņoto, bet arī lauku vēlētāju balsīm. Vienotības resurss ir Straujumas popularitāte reģionos, bet reti kurš paredzēja, ka īsā laikā autoritāti ārpus Rīgas iegūs arī Cilinskis kā nozares ministrs. Dienas aptaujātie vietējie līderi veltīja ministram atzinīgus vārdus, ar kuriem neskopojās arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis un viņa vietnieks Auces novada mērs Gints Kaminskis (ZZS), kurš sacīja: "Tas nav normāli, ja vienā gadā mums būs trīs ministri. Einārs Cilinskis ir sācis labi strādāt, un viņam nevajadzēja ieskriešanās laiku." Pašvaldību pārstāvji arī īsti neizprot iemeslus, kuru dēļ plānots Cilinski atbrīvot. "Pazīstu Eināru kopš atmodas un zinu, ka tā nav izrādīšanās, bet viņa pārliecība. Ļoti žēl, ja tā notiks, jo viņš ir labs ministrs," sacīja Dundagas novada domes priekšsēdis Gunārs Laicāns (Vienotība).


Vairāk lasiet laikrakstā Diena piektdien, 14.martā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas