Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

ZZS par premjera amata kandidātu piedāvās "stabilu tautsaimnieku"

Šodien uz sēdi pulcēsies Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vadība, lai gatavotos nākamajā gadā gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, Latvijas Radio pastāstīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Par premjera amata kandidātu ZZS sola piedāvāt "stabilu tautsaimnieku".

Plānots, ka Latvijas Zemnieku savienība (LZS) un Latvijas Zaļā partija (LZP) šodien pieņems lēmumu par kopīgu startu Saeimas vēlēšanās un apstiprinās kampaņas vadītāju, kas, visticamāk, būs Saeimas deputāts, bijušais ministrs Uldis Augulis.

LZS kā premjera amata kandidātus piedāvāšot bijušie zemkopības ministru Jāni Dūklavu, Auguli un Rīgas domes vēlēšanās ne īpaši sekmīgi startējušo Armandu Krauzi, kuru Brigmanis par politisku līderi gan redz tālākā perspektīvā. Domājams, LZP no savas puses kā premjera amata kandidātu varētu piedāvāt bijušo vides ministru Raimondu Vējoni un varbūt vēl kādu, kurus tad partijas vērtēs, skatīsies atbalstu socioloģiskajās aptaujās u.tml.

Brigmanis atzina, ka Ventspils mēra Aivara Lemberga, kurš paziņojis, ka vairs nebūs ZZS premjera amata kandidāts, misija bija palīdzēt partijai veiksmīgi startēt Saeimas vēlēšanās, bet tagad viņš guvis spīdošu uzvaru vietējās vēlēšanās, kas liecinot, ka cilvēki gaida, ka viņš paliks Ventspilī. Līdzīgi ZZS neaicinot uz amatiem nevienu citu pašvaldību politiķi, kurš ieguvis lielu atbalstu vietvaras vēlēšanās.

ZZS līderis sagaida, ka nākamajās Saeimas vēlēšanās atkal visvairāk balsu savāks Saskaņas centrs, bet ZZS tēmēs uz to, lai iegūtu atslēgas pozīcijas. Brigmanis domā, ka līdz vēlēšanām izveidosies vismaz viena jauna politiskā partija, bet daudzi esošie politiķi meklēs sev jaunas piesaistes partijas. Reformu partijas politiķus ZZS uzrunājusi neesot, taču arī nekādu sarkano līniju partijai šajā ziņā nav, teica deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas