Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Aizvadīts folkloras festivāla Baltica gājiens

Šovakar dziesmu pavadībā un iedzīvotāju atbalstīts notika folkloras festivāla Baltica 2018 gājiens ap Brīvības pieminekli, un tajā piedalījās apmēram 300 folkloras kopas un ansambļi.

Katras folkloras kopas un ansambļa dažāda gada gājuma dalībnieki gājienā piedalījās ar savu karogu un novadam atbilstošos tautas tērpos. Tāpat liela daļa bija greznojusies ar Līgo svētku vainagiem un rokās nesa Jāņu zāles.

Vairākiem kolektīviem līdzi bija dažādi mūzikas instrumenti - akordeoni, bungas, vijoles, suitu dūdas, ragi un citi. Atsevišķi dalībnieki gājiena laikā ļāvās dejas solim.

Gājienu ievadīja viena no vīru kopām, nesot Latvijas karogu, kam sekoja Baltijas valstu un citu ārvalstu pārstāvji. Pasākuma vadītāji pieteica katru atsevišķo kopu un ansambli. Attaisnojot savu nosaukumu, kā vieni no skaļākajiem sevi parādīja folkloras kopa Tarkšķi, taču no viņiem daudz neatpalika arī citi dalībnieki.

Gājiena dalībniekus ar dziesmām sveica folkloras kopu dalībnieki, kuri turpina muzicēt uz skatuves Brīvības laukumā.

Vēl pirms gājiena Rīgas kanāla abos krastos vairāk nekā 1000 dziedātāju savstarpēji sadziedājās. Interesi par pasākumiem izrādīja iedzīvotāji un pilsētas viesi, kuri sadziedāšanās laikā bija pulcējās uz kanāla tiltiņiem un gājiena laikā folkloras kopu dalībniekus atbalstīja ar aplausiem.

Gājienu noslēdza vīru kopa Vilki.

Kā ziņots, sestdien Rīgā ar sadziedāšanos un orientēšanās sacensībām tika atklāts starptautiskais folkloras festivāls Baltica 2018. Festivāla programmā sešu dienu garumā iekļauti vairāk nekā 20 pasākumi Rīgā un reģionos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas