Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

JKP jaunā Rīgas domes vēlēšanu saraksta līdere būs Linda Ozola

Jaunā konservatīvā partija (JKP) par savu jauno saraksta līderi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās izraudzījusies Saeimas deputāti Lindu Ozolu.

Partijas līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns sacīja, ka šodien ir liels notikums gan JKP, gan visai Rīgai, kas ir "mūsu nācijas galvaspilsēta".

Raksturojot Ozolu, Bordāns sacīja, ka tas ir cilvēks, kas tāpat kā JKP nodrošinās stabilas un paliekošas pārmaiņas. "Šis cilvēks nes konservatīvās vērtības, kas saistāmas ar ģimenes vērtībām, tās īstenojot caur JKP programmu, kas būs orientēta cilvēkiem un ģimenēm Rīgā," teica Bordāns.

JKP Saeimas frakcijas līderis Juris Jurašs sacīja, ka šodien vēlreiz tiek dots starta šāviens JKP priekšvēlēšanu kampaņai.

"Jāatzīst, ka kopš pirmā pieteikuma pagājis kāds krietns brīdis, kā laikā visu pasauli ietekmējusi krīze - Covid-19 pandēmija, kas likusi veikt dažādas pārmaiņas. Diemžēl šī krīze JKP un mani personīgi skāra milzīga traģēdija - mūsu Jutas [Strīķes] pāragrā aiziešana, kas atstāja lielu iespaidu uz mūsu organizāciju un mērķu sasniegšanu," teica Jurašs.

"Juta būtu gribējusi, lai JKP napstātos un jar jaunu jaudu turpinātu stiprināt tiesiskumu Latvijā," pauda Jurašs, akcentējot, ka gaidāmās ārkārtas vēlēšanas nebūtu iespējamas tostarp tāpēc, ka JKP aktīvi darbojusies, lai tas notiktu.

Jurašs uzsvēra, ka kolēģi pieņēmuši lēmumu viņam vadīt Saeimas Juridisko komisiju un JKO parlamenta frakciju, kā dēļ viņš "nespēj" piedalīties Rīgas domes vēlēšanās kā kandidāts. "Mēs no savas puses ļoti ceram, ka mums ar jauno kandidāti, kura ir ļoti godīga, gudra un drosmīga, piepildīt rīdzinieku cerības, lai Rīga mainītos un tā kļūtu tās iedzīvotājiem draudzīga," teica politiķis.

Juraša pieteikta, Ozola uz preses konferences vietu ieradās, braucam ar divriteni, savukārt viņai aizmugurē skraidīja mazi bērni un dauzīja bumbas.

Ozola uzsvēra, ka viņa ir rīdziniece. Viņa JKP iestājās, jo redzējusi netaisnību, kādā veidā notiek lēmumu pieņemšana Rīgā.

"Domes līdzšinējā vadība vēsturē ienāca ar milzīgiem korupcijas skandāliem, simtiem konstultantu, brūkošām ielām un sarūkošu iedzīvotāju skaitu, jo iedzīvotāji bēg no Rīgas. Ikvienam bija skaidrs, ka tā turpināties nedrīkst," pauda Ozola uzsverot, ka arī viņa Saeimā balsojusi, lai tiktu gāzts Rīgas domes iepriekšējais sastāvs.

Viņa sacīja, ka šoreiz vēlēšanas neesot par programmām un noteikumu pildīšanu. "Ārkārtas vēlēšanas šoreiz ir par uzticēšanos - to, kurš tad spēs godprātīgi un bez sponsoru ietekmes strādāt un pieņemt lēmumus Rīgai un visiem rīdziniekiem. Manuprāt, mūsu komandai var uzticēties," teica Ozola, akcentējot, ka ne viņai, ne viņas komandai neviens nediktē, kādi lēmumi būtu jāpieņem.

Viņas programma balstīsies uz tiesiskumu un līdzekļu pārvaldību.

Iepriekš par mēra amata kandidātu partija bija izraudzījusies Saeimas deputātu Jurašu.

Top komentāri

Ozola - skaista, pievilcīga.
O
Pilnīgs pretstasts cilvēkēdājai Evijai Pipelei, kas ar savām zvērojošām acīm to vien gaida, ka kādam varētu rīkli pārkost.
ratimors
r
Linda Ozola, liekas, būs īstā kandidāte, ja ZZS un Saskaņas fani ir sarosījušies.
Vēlētājs
V
Esmu bezgala sajūsmināts!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas