Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

papildināts (17:42) - Atstādinātais VARAM valsts sekretārs Antonovs vadīs Rīgas namu pārvaldnieku

No amata atstādinātais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs trešdien, 26.martā, iecelts par Rīgas namu pārvaldnieka (RNP) valdes priekšsēdētāju.Šo faktu Dienai apstiprināja arī pats Antonovs, piebilstot, ka piekritis šo posteni ieņemt, jo labi orientējas pašvaldību jautājumos.

Antonovs arī neslēpa, ka apzinās – tiesāšanās par atbrīvošanu no VARAM valsts sekretāra amata varētu būt ilgstoša, taču viņš arī necerot, ka uzvaras gadījumā tiks amatā atjaunots.Antonovs Rīgas namu pārvaldnieka valdes priekšsēdētāja krēslā nomainīs Ervīnu Straupi (GKR), kurš šo amatu pameta 3.martā. Straupe RNP vadīja kopš tā dibināšanas 2011.gada decembrī.Savukārt Antonovs no VARAM valsts sekretāra amata atstādināts pēc toreizējā VARAM minsitra Eināra Cilinska (NA) ierosinājuma, kam par pamatu minēta "būtiska kaitējuma radīšana valsts interesēm".

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) gatavs personīgi uzņemties atbildību par Antonova darbu RNP valdes priekšsēdētāja amatā. Ušakovs neuzskata, ka, bez konkursa ieceļot šajā amatā pirms pāris nedēļām no VARAM atlaisto Antonovu, riskētu ar savu reputāciju. "Esmu vienmēr teicis, ka es pieņemu lēmumus par tiem cilvēkiem, kurus ieceļu amatā. Ja cilvēks kaut ko ir nepareizi izdarījis, man pēc tam nav nekādas iespējas teikt, ka komisija bija nepareiza, šķībs konkurss vai kāds cits bija vainīgs, vai tas bija kaut kāds koalīcijas lēmums. Es iecēlu cilvēku un uzņemos par to atbildību jau kopš 2009.gada," aģentūrai LETA sacīja Ušakovs.

Rīgas mēram nav nekādu bažu par Antonova piemērotību amatam, jo patlaban neesot vispār nekāda pamata domāt, ka viņš ir atlaists atbilstoši likumdošanai. "Man ir pārliecība, ka viņš ir profesionāls, godīgs valsts pārvaldes pārstāvis, un ļoti žēl, ka valsts pārvalde tādu cilvēku tagad pazaudēja. Diemžēl viņš nav ne pirmais, ne pēdējais, kas iet prom no valsts pārvaldes, un pēc būtības tas ir ļoti slikti, jo samazina valsts pārvaldes kapacitāti. Ja mums ir iespēja šādus cilvēkus paņemt strādāt šeit, pie mums, mēs to izmantosim, gan runājot par Antonovu, gan arī runājot par daudziem citiem," teica Ušakovs.

Antonovs pagaidām neesot izteicis vēlmi iestāties kādā no Rīgas domes vadošās koalīcijas partijām Saskaņas centrs vai Gods kalpot Rīgai. "Tas nav vajadzīgs. Man ir vajadzīgs cilvēks ar lielu pieredzi, kurš ir jauns, ar labu izglītību, kurš padarīs RNP efektīvāku un caurspīdīgāku. Tas ir viņa galvenais uzdevums," uzsvēra Rīgas mērs.

Rīgas domē opozīcijā esošās partijas Vienotība deputāts Olafs Pulks gan pauda viedokli, ka par visu kapitālsabiedrību valdēm vajadzētu rīkot konkursu, tajā skaitā uz Rīgas namu pārvaldnieku, kur esot diezgan liela valdes locekļu maiņa. "Domes priekšsēdētājs saka, ka daudzi valsts pārvaldes profesionāļi aiziet no amatiem un viņiem vajag dot vietu pašvaldībās - es nezinu nevienu citu bez Antonova, kuram viņš no valsts pārvaldes būtu iedevis kādu amatu pašvaldībā. Vai nu tie "daudzi" nav tādi profesionāļi, vai arī par tiem viņš neliekas ne zinis," sprieda deputāts.

"Iespējams, tas ir atbalsts Antonovam par to, ka laikā, kad viņš bija VARAM valsts sekretārs un notika jezga par Rīdzinieka karti, pa Rīgu klejoja tāda informācija, ka viņš bija ļoti aktīvs un dedzīgs SC vadītāja viedokļa piekritējs. Ceru, ka šīs baumas nav patiesas un ka tā nav paldies pateikšana viņam, piešķirot vietu RNP valdē," piebilda Pulks.

Domnieks pagaidām atturējās vērtēt, ko varētu sagaidīt no Antonova RNP vadītāja amatā, norādot, ka to parādīs laiks. "Protams, parlamentārā sekretāra līmenis var derēt pašvaldības uzņēmuma valdes locekļa amatam, bet es nezinu, vai viņš ir labākais personāžs," sacīja deputāts, paužot cerību, ka Antonovs būs atvērtāks nekā iepriekšējais vadītājs, sniedzot opozīcijai informāciju par uzņēmuma darbības niansēm un finansējuma izlietojumu.

Papildināts ar pēdējām sešām rindkopām 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas