Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Par spīti rekordzemai gaisa temperatūrai janvārī par siltumu jāmaksā mazāk nekā pērn

Neraugoties uz zemo āra gaisa temperatūru, kas Rīgā nav bijusi kopš 1987.gada, rīdziniekiem par apkuri janvārī būs jāmaksā vidēji par 5% mazāk nekā pērnā gada janvārī, informē uzņēmuma Rīgas siltums pārstāve Linda Rence.

Galvaspilsētā vidējā āra gaisa temperatūra janvārī bija -10,4°C, kas ir par 8,8 grādiem zemāka nekā aizvadītā gada janvārī, kad tā bija -1,6°C. Ilgstošais sals būtiski ietekmēja siltumenerģijas patēriņu, kas salīdzinājumā ar pērnā gada janvāri pieauga par 36%, taču siltumenerģijas tarifa kritums gada laikā par 31% rezultējās mazākās rēķinu summās.

L.Rence atgādina, ka siltuma patēriņu ietekmē mājas, jumta, bēniņu, pagrabtelpu siltinājums, logu un durvju stāvoklis, kā arī pēc apsaimniekotāju pieprasījuma ieregulētais režīms modernajos individuālajos siltummezglos. Siltumenerģijas patēriņu tiešā veidā ietekmē āra gaisa temperatūra, tai pazeminoties par vienu grādu, patēriņš vidēji pieaug par 5-6%.

Apkures izmaksas līdz pat 50% ir zemākas mājās, kurās veikti energotaupīšanas pasākumi, piemēram, Celmu ielā 5, Ozolciema ielā 46/3, Lielvārdes ielā 101;103.

Siltumenerģijas tarifs 2010.gada janvārī bija 29,24 Ls/MWh (bez PVN), savukārt 2009.gada janvārī tas bija 42,16 Ls/MWh (bez PVN).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas