Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ušakovs: Atlaist mani no mēra amata var vēlētāji vai tiesa

"Bijušais mērs es neesmu, kā esmu pieteikts. Es esmu atstādinātais Rīgas domes priekšsēdētājs. Atlaist mani no šī amata pilnvērtīgi var vēlētāji vai tiesa," piektdien LTV raidījumā Rīta Panorāma, komentējot atstādināšanu no Rīgas mēra amata, sacīja Nils Ušakovs (Saskaņa).

"Absolūti skaidrs, ka es vērsīšos tiesā. Esmu pārliecināts, ka tiesā tiks pierādītas visas tās nelikumības, ko pēc būtības, parakstot šo rīkojumu, ir sastrādājis ministrs," piebilda Ušakovs.

Atstādinātais Rīgas mērs uzskata, ka šis lēmums ir absolūti prettiesisks. "Tie argumenti, kas tiek izmantoti, gan tajā vēstulē, kas tika saņemta pagājušajā nedēļā, gan tajā rīkojumā, kas publicēts šonakt, izskatās, no vienas puses, neprofesionāli, no otras puses - visi būs apgāžami tiesā," sacīja Ušakovs.

Jau vēstīts, ka VARAM ministrs Juris Pūce (A/P!) izdevis rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas.

Top komentāri

Pugulis likumzinis
P
Ušakovam taisnība - atlaists viņš vēl nav, tikai atstādināts no amata: "Ja domes priekšsēdētājs nepilda likumos noteiktos pienākumus, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs pēc tam, kad ir saņemts attiecīgā domes priekšsēdētāja paskaidrojums, ar motivētu rīkojumu var atstādināt viņu no amata pienākumu pildīšanas. (..) Domes priekšsēdētājam 30 dienu laikā pēc vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra rīkojuma publicēšanas ir tiesības griezties tiesā ar iesniegumu par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra rīkojuma atcelšanu. Ja domes priekšsēdētājs nav izmantojis šīs tiesības, viņš pēc 30 dienu termiņa izbeigšanās uzskatāms par atlaistu."
FG
F
diemžēl vēlētāji nevar atlaist no deputāta amata, jo likums to neparedz, bet slikti gan...
Ņils
Ņ
nemelo: Likums neparedz vēlētājiem tiesības atlaist ievēlētas amatpersonas, citādi tu sen jau būtu atlaists...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē