Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vienotības Neretas nodaļas vadītāja: Viņķeles un Čigānes rīcībā ir tieši Āboltiņai pārmestie trūkumi

Vienotības biedru Ilzes Viņķeles un Lolitas Čigānes publiskajos paziņojumos ir tieši tas, kas nereti tiek pārmests Āboltiņai - augstprātīga uzvedība, ciniska attieksme, partijas biedru pazemošana, ignorēšana, komentējot Neretas nodaļas vēršanos pret Viņķeli un Čigāni, pauda Vienotības Neretas novada nodaļas vadītāja Zigfrīda Ozoliņa.

Viņa pastāstīja, ka izskatīt jautājumu par abu politiķu izslēgšanu no partijas rosināja nevis viņa personīgi, bet gan visa nodaļa. "Mums bija vietējā valdes sēde, pēc kuras arī apzvanījām un aptaujājām biedrus, un bija arī tādi, kas bija pret ierosinājumu izslēgt Viņķeli un Čigāni, tomēr vairākums atbalstīja šādu ierosinājumu, un tā bija nodaļas vairākuma nostāja, nevis mana personīgā," komentēja Ozoliņa.

Viņasprāt, Viņķele un Čigāne nekontrolē savus publiskos paziņojumus un savu uzvedību partijas attiecībās, un tieši viņām lielākā mērā piemītot viss, kas tiekot pārmests Āboltiņai - cinisms, augstprātība, nosliece citus izsmiet vai pazemot, sagrozot citu teikto vai apmelojot viņus.

"Mēs viņas abas arī esam aicinājuši atbraukt un apciemot Neretas nodaļu, iepazīties ar to. Neretā bija reģionāls seminārs, uz kuru atbrauca gan Artis Kampars, gan Laimdota Straujuma, gan Solvita Āboltiņa, tikai ne šīs abas, jo viņas, lūk, tam "stāvot pāri". Viņas "stāv pāri visiem". Kas tad tas ir, ja ne augstprātība?" komentēja Ozoliņa.

Visam, arī kritikai, ir savas ētiskās robežas, un viņas šīs robežas bija pārkāpušas, pauda Neretas nodaļas vadītāja.

Ozoliņa informēja, ka, cienīdama disciplīnu, respektē partijas valdes lēmumu jautājumu par Viņķeles un Čigānes izslēgšanu uzdot vērtēt Ētikas komisijai, turklāt Ētikas komisijas lēmums būšot tikai rekomendējošs, bet gala lēmums būs jāpieņem valdei. "Visticamāk, par to tad spriedīsim Vienotības ārkārtas kongresā 29.oktobrī," pauda Ozoliņa.

Kā ziņots, Vienotības Liepājas nodaļa nav apmierināta ar partijas valdes lēmumu jautājumu par Ilzes Viņķeles un Lolitas Čigānes izslēgšanu uzdot vērtēt Ētikas komisijai.

Partijas Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks aģentūrai LETA norādīja, ka pēc vairāku Liepājas nodaļas valdes biedru ierosinājuma tika sasaukta ārkārtas valdes sēde. "Vispār iemesls tam bija tas, ka Viņķele un Čigāne valdības veidošanas laikā rīkojās pret partijas statūtiem un ētikas principiem, darbojoties ārpus partijas valdes mandāta vai frakcijas atļaujas. Viņas centās vienoties par amatiem un labumiem sev," viņš pauda, atzīstot, ka ziņas par šādu iespējamo rīcību ieguvis no medijiem un aizkulišu sarunām.

Savukārt Neretas novada nodaļas vadītāja Zigfrīda Ozoliņa, kura rosināja izskatīt jautājumu par abu politiķu izslēgšanu no partijas, norādīja, ka ir "disciplīnas cilvēks", tāpēc respektēs valdes lēmumu lūgt vērtējumu Ētikas komisijai.

Ozoliņa pati iecerējusi vērsties Ētikas komisijā par Viņķeli, jo politiķe publiski esot pārmetusi, ka Neretas novada nodaļas vadītāja ir veltījusi dzejoli Āboltiņai. Ozoliņa šādus Viņķeles izteikumus vērtē kā ļoti nekorektus, jo viņai esot tiesības izvēlēties, kam veltīt dzejoļus.

Jau vēstīts, ka pēc garām diskusijām partijas Vienotība valde pirmdien, 15.februārī, nolēma jautājumu par Viņķeles un Čigānes izslēgšanu no politiskā spēka lūgt vērtēt partijas Ētikas komisijai.

Iesniegumu ar aicinājumu izskatīt Viņķeles un Čigānes izslēgšanu no partijas iesniedza Liepājas, Neretas un Rēzeknes nodaļas, kā arī atsevišķi Rīgas nodaļas biedri, žurnālistiem pēc valdes sēdes pastāstīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Viņķele un Čigāne pārstāv tā dēvēto Vienotības Saeimas frakcijas sešinieku, kas valdības veidošanas laikā uzstāja uz nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK dalību koalīcijā, kā arī neatbalstīja partijas līderes Āboltiņas kandidatūru premjera amatam.

Arī citos jautājumos "sešinieks" mēdza neatbalstīt partijas vadības lēmumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē