Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Antāne: VK būtu pastiprināti jāpievēršas pašvaldību uzņēmumiem

Valsts kontroles apņemšanās veikt revīzijas pašvaldībās ir apsveicams un nepieciešams solis. Tai būtu jāpievēršas ne tikai pašu pašvaldību budžetiem, bet to kontekstā rūpīgi jāpārbauda arī pašvaldību uzņēmumu un nodibinājumu līdzekļu izlietojumu, norāda Reformu partijas Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāte Inga Antāne.

“Ja informācija par pašvaldību budžetiem un līdzekļu izlietojumu vismaz lielajos vilcienos ir publiski pieejama, tad informācija par pašvaldības uzņēmumu un nodibinājumu finanšu plūsmām tiek slēpta. Sabiedrībai nav pieejama informācija par šo uzņēmumu budžetu plānošanu, līdzekļu izlietojuma programmām un citiem finanšu izmantošanas aspektiem,” uzsver mēra amata kandidāte.

“Arī es regulāri saņemu sūdzības no iedzīvotājiem par pašvaldības namu pārvaldes “Rīgas namu pārvaldnieks” piestādītajiem rēķiniem un tāmēm, bet skatoties uz to, kā kopā ar sniegu kūst asfalsts Rīgas ielās, rodas jautājumi, kādā veidā tiek kontrolēts līdzekļu izlietojums ceļu remontiem,” norāda Antāne.

“Nemaz jau nerunājot par daudzajiem skandāliem ar korupciju un līdzekļu izšķērdēšanu Rīgas pašvaldības uzņēmumos. “Rīgas namos”, “Ceļu pārvaldē” un “Rīgas namu pārvaldniekā” pazudušās summas mērāmas miljonos. Tas neliecina par pietiekošu kontroli pār uzņēmumu darbību no domes vadības puses un Valsts kontrolei pēc iespējas ātrāk ir jāķeras pie revīzijām," pārliecināta Antāne.

Kā zināms, Valsts kontrole paziņoja, ka viens no tās plānotajiem jaunajiem darbības virzieniem būs revīziju veikšana pašvaldībās, lai pārliecinātos, cik ekonomiska un pamatota tajās ir finanšu līdzekļu izlietošana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē