Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +20 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Bundžu Jānis: Metalurgs un prezidents

Kā zināms, pagājušonedēļ ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola bija Liepājā, lūkojot metalurgu kārtējās likstas. Mēs, protams, varējām fantazēt, kā ekonomikas ministres kundze lēnā, neko labu nesološā gaitā virzās gar miera stājā sastingušo Liepājas metalurga priekšnieku ierindu, zīmīgi sitot ar pātadziņu pret spoži nolakoto zābaka stulmu. Gar rindas aizmuguri lavās sanitāri ar nestuvēm, veikli uztverot un apguldot paģībušos. Vai arī - aiz ministres pa velmēšanas cehu klusi tipina rūpnīcas spice, iztapīgi katru vārdu pierakstot pelēkos bloknotiņos.

Realitāte izskatās citāda. Tiesa, priekšnieki apsolījuši, ka darbs turpināsies, ka darīs visu iespējamo, ka pieņems atpakaļ vēl vairāk strādnieku nekā atlaida. Tomēr lielai uzticībai pamata nav, ja ņem vērā, ka pavisam nesen apstiprinātie nosacījumi rūpnīcas pārņemšanai un darba uzsākšanai nu izrādās ne tā saprasti un ne tā pateikti. Pēc kādas nedēļas atkal visu var iztulkot kā nepareizi interpretētu.

Arī prezidenta kandidātiem televīziju debatēs prasīja, ko darīt ar zaļajiem, zilajiem, melnajiem un citu krāsu vīriņiem, bet ne ar zilbi nepieminēja Liepājas metalurga vīriņus.

Konsultants gan domā, ka situācija krietni cerīgāka, nekā zīmēts. Kaut vai par elektrības cenu atlaidēm, kas varētu tikt pieņemts vai nu no 1. jūlija, vai kad Eiropas Komisija atļaus. Tad nu problēma. Katram projektam ir sākums un beigas. Metalurgiem to atlaidi var iedot jau avansā, nosakot, ka tā beigsies kaut kad, bet katrā ziņā dažus mēnešus ātrāk nekā visiem pārējiem. Domājams, ka rūpnīcas īpašnieks Krištala kungs būtu pat ļoti apmierināts.

Tomēr labākais ir kas cits. Viss noticis ļoti pareizā laikā. Tik pareizā, ka aizdomas, vai nav speciāli inscenēts.

Te nu atgriežamies pie rītdienas izrādes - Valsts prezidenta vēlēšanām. Kā zināms, visi gaida otro kārtu. Pirmā varētu pat nenotikt. Savukārt otrajā tūrē kā cerīgs vīrs tiek minēts Liepājas mērs Uldis Sesks. Tomēr mediji un oficiālo pretendentu līdzjutēji paspējuši izkliegties, ka tie otrējie tādi ieliktnīši vien būšot. Tādēļ viņiem, mūsu gadījumā - Seska kungam, jāizdara kas tāds… nu, saprotiet - UHHH!!! Lai visi Egila Levita līdzjutēji steigšus mainītu azimutu un dotos pie jaunā elka kā Džumbo-Rumbo salas iedzimtie pie lielā Benamuki dieva. Turklāt tas jāpaveic jau šovakar. Sākumā konsultants iecerēja, ka Sesks varētu likt arestēt Lembergu. Tomēr izrādās, ka tik radikālas metodes nebūs jāpielieto. Pavisam vienkārši - Liepājas mērs ar pāris brašiem zeļļiem paņem ķīlā Metalurga īpašnieku. Var izvēlēties - vai nu mikriņā ved uz mežu, vai ieslēdz kādā Liepājas domes kabinetā. Dod mazliet ūdeni un ēdamo. Un papīrus. Papīrus, kuri jāparaksta, apņemoties…tālākais pēc garšas. Nebūs ilgi, kad mediji būs klāt un izkliegs lielo jautājumu - bet tas taču nav likumīgi! Un te nāk iespējamā kandidāta zvaigžņu stunda. Lēni, decenti un izjusti jāizrunā - MAN VISAUGSTĀKĀ VĒRTĪBA IR VIENKĀRŠAIS CILVĒKS. Ļoti svarīgi dabūt Holivudas supervaroņu grāvēju specefektu - pasaules glābējam, sakot kādu pastulbu frāzi, apžilbinoši iedzirkstas acis. Pasaules tīmeklī sižetam būs miljoniem skatījumu, visi uzzinās, kas ir Latvija, un prezidentu lietas aizies bez aizķeršanās.

Visiem jauku un piedzīvojumiem bagātu rītdienu!

*ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē