Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Cīrule: Premjers aicinājis VID vairāk skaidrot sabiedrībai domstarpības ar Ss.lv

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) aicinājis Valsts ieņēmumu dienestu (VID) vairāk skaidrot sabiedrībai domstarpības ar sludinājumu portālu Ss.lv, aģentūrai LETA otrdien pēc tikšanās ar premjeru pauda dienesta ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

Viņa norādīja, ka bija saņēmusi uzaicinājumu no premjera ierasties Ministru kabinetā un skaidrot situāciju. "Tas ir ļoti būtiski, ka mēs varam gan premjera kungu, gan ministrus informēt par faktisko situāciju. Publiskajā telpā ir ļoti lielā mērā zudis fokuss no lietas būtības - no tā, ka mēs vēršamies pret nelegālām automašīnu tirdzniecības shēmām un cenšamies likumīgā kārtā iegūt informāciju, kas mums palīdzētu šīs shēmas apkarot," klāstīja Cīrule.

VID vadītāja noraidīja publiskajā telpā izskanējušos viedokļus, ka dienests kavē normālu uzņēmējdarbību Latvijā. "Runa ir par potenciāli nenomaksātiem nodokļiem ļoti lielos apmēros. Tie ir skaitļi, kas tuvojas 100 miljoniem eiro," viņa piebilda.

Pēc Cīrules teiktā, premjers aicinājis VID plašāk skaidrot sabiedrībai savu pozīciju šajā jautājumā.

"Mēs noteikti vairāk runāsim. Vairāk runās arī auto tirgotāji, kas redz lielu problēmu ēnu ekonomikā nozarē," sacīja Cīrule.

Kā ziņots, pirmdien pēc VID pieprasījuma Ss.lv domēna vārds atslēgts. VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla Ss.lv darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar Ss.lv īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA Internet saimniecisko darbību. Internet 1.augustā pieņemto VID lēmumu par Internet saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Cīrulei.

Sludinājumu portāls Ss.lv gan nomainījis domēna vārdu pret Ss.com, turpinot nodrošinot pakalpojumus.

Top komentāri

Slēgsim šoseju
S
Ziņās teica, ka pa šoseju uz Rēzekni tika aizdzīts zagts auto. Vajadzētu šo šoseju slēgt. Tad neviens zagts auto nevarētu pa to aizbraukt.
VID ir cūciska iestāde
V
VID ļoti cūciski izturas pret vienkāršajiem cilvēkiem.
Ieteikums
I
Ir taču tik daudz metožu, kā sekot , lai nenotiktu nelikumības. Kaut vai CSDD, kur var saņemt visu informāciju gan par tirgotājiem, gan auto. Bet CSDD laikam ar šo informaciju nedalās- vajag apturēt darbību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē