Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Jaunsleinis: Nonicinot savu valsti, esam panākuši, ka arī citi šeit dzīvojošie to nicina?

Pašvaldībās valodas dēļ nevienam nekad citu tautību cilvēkam nav atteikta palīdzība, otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio uzsvēra Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis.

"Miers un stabilitāte valstī ir tikai tāpēc, ka šos 20 gadus nevienā pašvaldībā nekad nevienam citu tautību cilvēkam, neatkarīgi no viņa nacionalitātes, nekad nav atteikta palīdzība, neskatoties uz to, vai viņš pārvalda vai nepārvalda latviešu valodu," norādīja A.Jaunsleinis. 

Viņš arī norādīja, ka latviešu valoda Latgales reģionā ir diskriminēta. Visi to esot zinājuši 20 gadus, bet nekas neesot darīts.

Viņš gan izteicās, ka sestdien notikušā referenduma sakarā "mums ir jārunā par lojalitāti šai valstij, par šīs valsts atdzīšanu". "Domāju, ka tas ir daudz nozīmīgāk nekā pats valodas faktors. Diemžēl vēsture ir tāda, ka visos okupācijas režīmos un arī neatkarības cīņās mums bija cilvēki, kas perfekti pārvaldīja laviešu valodu, bet tajā pašā laikā neatzina šo valsti un cīnījās pret valsts atjaunošanu, un cīnās vēl šodien. Tāpēc es visvairāk aizdomājos par to, vai mēs kā latvieši, vai mēs nonicinot pēdējos 20 gadus nepārtraukti savu valsti, neesam panākuši to, ka arī citi, kas šeit dzīvo, sāk šo valsti nonicināt un par to nerūpēties," komentēja A.Jaunsleinis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dumpis uz salas?

Asā diskusija saistībā ar Latvijas sabiedriskā medija, precīzāk – Latvijas Televīzijas (LTV), lēmumu rīkot LTV7 kanālā un portālā rus.lsm Eiropas Parlamenta deputātu kandidātu publiskās debates...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē