Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kalniņš: Esam gatavi sākt aizstāvību no pirmās stundas

Atbildot uz jautājumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kaujas gatavību pēkšņa apdraudējuma gadījumā, proti, vai Latvijas armija ir gatava reaģēt 24-48 stundu laikā, NBS komandieris Leonīds Kalniņš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma norādīja: "Tieši tā, mēs esam gatavi sākt aizstāvību jau no pirmās stundas."

"Mums ir struktūras, kas atbild par kaujas gatavību dažādos laika periodos. Esam gatavi eskalācijai, savu bruņoto spēku kaujas gatavības paaugstināšanai momentā. Monitorējam situāciju apkārt Latvijai, man nav uztraukuma, ka mēs nevarētu izpildīt savus uzdevumus," uzsvēra NBS komandieris.

Šogad Krievija un Baltkrievija rīko vērienīgas militārās mācības Zapad 2017, un Kalniņš atzina, ka tās ir paaugstināts riska faktors Latvijas drošībai, taču norādīja, ka NBS rūpīgi seko līdzi Krievijas spēku aktivitātēm pierobežā. 

"Mēs izvērtējam visas aktivitātes, kas notiek mūsu pierobežā. Izvērtējam visus draudus. Esam gatavi reaģēt jebkurā minūtē un laika periodā. Uzlabojam savas taktiskās spējas, savas individuālās spējas, kas saistītas ar izlūkošanu, novērošanu, tā kā Latvijas sabiedrībai nevajadzētu uztraukties, ka kaut kas būs palaists garām," komentēja Kalniņš.

 

Top komentāri

Delfīns
D
Cik sanācis dzirdēt, esot normāls DĀRZENIS-IELIKTENIS.Ko vagari saka, to dara-kā jau goijam pienākas.
aha
a
aizstāvība būtu jāsāk no pirmās sekundes....
Kuks
K
Šitas no sērijas-laikam sākumā jāierauj.Bet ja nopietni, no kā aizsargāsimies. Blusām, utīm,blaktīm ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē