Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ķīlis: LIZDA rīcība neliecina par vēlmi konstruktīvi sadarboties

Līdz šim esmu uzturējis regulāru dialogu ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku (LIZDA) padomi un iesaistījis to reformu darba grupās. Pēc tā visa trešdien no medijiem uzzinu, ka LIZDA lēmusi par ultimātu un draud ar protesta akcijām. Uzskatu, ka šāda rīcība neliecina par vēlmi konstruktīvi sadarboties, portālam Diena.lv norādīja Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Kā vēstīts, trešdien LIZDA paziņojusi, ka -  ja līdz maija beigām nebūs rasts dialogs par darba algas paaugstināšanu, tad jau jūnija sākumā gaidāmi pedagogu protesti Rīgā, bet septembra sākumā - streiks.

"Jau pirmajās tikšanās reizēs esmu aicinājis LIZDA izstrādāt reālistisku un motivējošu pedagogu atalgojuma palielināšanas plāna piedāvājumu. Tā vietā esmu saņēmis tikai mehāniski pildāmas prasības. Neskatoties uz to, IZM manā personā vairākkārt ir paudusi gatavību palielināt skolotāju algu zemākās likmes, jau sākot ar šī gada 1. septembri. Savukārt konkrētu motivācijas plānu varēsim piedāvāt ne ātrāk kā jūnijā, jo nepieciešami precīzi aprēķini, kā arī diskusija ar pedagogiem," sacīja ministrs.

R.Ķīlis uzskata, ka šāda LIZDA rīcība "drīzāk liek domāt, ka LIZDA vadībai ir kādi līdz šim publiski neizpausti iemesli, kāpēc tā izvēlējusies visradikālāko risinājumu situācijā, kad ministrija paudusi tai īpašu pretimnākšanu".

"Gribu uzsvērt, ka pedagogu viedoklis pārmaiņu īstenošanā man bija un ir ļoti nozīmīgs. Ja sarunas ar LIZDA vadību arī turpmāk virzīsies šādā nesaprotami iracionālā gultnē, meklēsim iespēju nodrošināt dialogu ar pedagogiem citā veidā. Arī pedagogu vidū esmu novērojis neapmierinātību ar LIZDA vadības lēmumiem," portālam atzina ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē