Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Lūkass: Marihuānas legalizācija Latvijā nav atbalstāma

Marihuāna var kalpot kā tramplīns uz daudz smagākām narkotikām, tāpēc tās legalizēšana Latvijā nav atbalstāma, uzskata Rīgas pašvaldības policijas (RPP) priekšnieks Juris Lūkass."Tas ir diskutējams jautājums. Nav konkrētu viedokļu šajā jomā. Ir valstis, kuras gājušas šo ceļu, bet es kā policists kategoriski esmu pret marihuānas legalizāciju, jo, kā atzīmējuši mediķi, tā ir narkotika.

Tā ir kā tramplīns uz daudz smagākām narkotikām," intervijā aģentūrai LETA sacīja Lūkass.Policijas priekšnieku nepārliecina arī piemēri citviet pasaulē, kur marihuāna ir atļauta. "Es to salīdzinātu ar alkohola lietošanu. Piemēram, kad pirmo reizi biju Parīzē, mani pārsteidza iedzīvotāju kultūra - ģimene parkā pie Eifeļa torņa noklāja sedziņu, paņēma bageti, izņēma stikla glāzes un turpat arī sāka dzert vīnu, ēst sieru un tamlīdzīgi. Es gaidīju policijas reakciju, domāju: "Nu, tūlīt viņus paņems!" Bet nē - policisti mierīgi pagāja garām un tad man pastāstīja, ka tā ir kultūras sastāvdaļa. Ja atļautu pie mums sēdēt zālītē un lietot alkoholu, baidos, ka tas radītu sarežģījumus," skaidroja Lūkass.Jau ziņots, ka portālā Manabalss publicēta iniciatīva, kas rosina dekriminalizēt marihuānu Latvijā un atcelt sodu par neliela daudzuma marihuānas audzēšanu, glabāšanu, nēsāšanu un smēķēšanu, kas paredzēta personiskām vajadzībām personām, kuras ir sasniegušas 18 gadu vecumu. Divu gadu laikā iniciatīvu parakstījuši nepilni 8000 cilvēku.

Top komentāri

Emis
E
Sūdigi tu domā Lukass,marihuana ir 100 reizes labāka par alkaholu un tas nav tramplīns un smagākam narkotikam.Tūristu skaits valstī pieaugtu un palielinātu ekonomisko stāvokli ar jūsu galvām tikai Mentenē var strādat!
MARIHULATVIA
M
Šokējoši redzēt šādu viedokli no policista. Cik tad noziegumus viņš ir redzējis, kurus cilvēks pastrādāja "ļaunās" marihuānas ietekmēs? Cik tad cilvēki, marihuānas vadīti, ir paņēmuši nazi un iedūruši savam draugam mugurā? Cik tad vīri, pārnākot mājas pēc 'marihuānas vakara', ir sākuši sist savas sievas? Uj, es laikam nejauši simtprocentīgi raksturoju alkoholu - Latvijas #1 legālo substanci, par kuru sabiedrība domā "vai, cik tas šņabīts nekaitīgs, nav pat salīdzināms ar ļauno zālīti, kas ik dienu nogalina simtiem bērnu visā pasaulē!"
MARIHULATVIA
M
PĒC LATVIJAS KRIMINĀLLIKUMA - MARIHUĀNA IR I SARAKSTA NARKOTIKA - īpaši bīstama bez medicīniskā pielietojuma. KOKAĪNS IR II SARAKSTA NARKOTIKA - bīstama ar medicīnisko pielietojumu! MŪSU LIKUMI IR CILVĒKU IZSMIEŠANA! KOKAĪNS - MAZĀK BĪSTAMS PAR MARIHUĀNU?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē