Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Miķelsons: LTV nepieciešams turpināt piesaistīt jaunus un pieredzējušus talantus

Latvijas Televīzijā (LTV) pēdējos mēnešos vērojamas vairākas pozitīvas pārmaiņas, kas liecina par šī medija potenciālu, uzskata LTV pagaidu administrators Gints Miķelsons. LTV ziņu dienests sadarbībā ar kolēģiem Latvijas Radio (LR) ir aktīvi iesaistījies LTV un LR kopīgās ziņu platformas veidošanā internetā (zinas.

ltv.lv un zinas.latvijasradio.lv). LTV komandai ir pievienojies spēcīgs žurnālists – bijušais laikraksta Diena galvenais redaktors Guntis Bojārs, kurš kļuvis par_ Aculiecinieka _filmu sērijas galveno redaktoru, kā arī veido sižetus pētnieciskajam raidījumam _De facto._Tāpat jāatzīmē, ka saskaņā ar pētījumu firmas TNS datiem 2013. gada janvārī puse no TOP20 skatītākajiem televīzijas raidījumiem Latvijā ir LTV radījumi. To vidū ir gan _de facto _pētnieciskās žurnālistikas raidījums, gan Panorāmas ziņas, tāpat arī vairākas izklaidējošas pārraides (Muzikālā banka 2012,_ Brīvās Latvijas dziesmas _u.c.). Tas liecina, ka daudzu skatītāju uzticība LTV saglabājas. "Kā jau vairākkārt minēts, viens no LTV jaunās valdes galvenajiem uzdevumiem būs izstrādāt un īstenot pārmaiņu plānu LTV, jo nepietiekamā finansējuma un citu ieilgušu problēmu dēļ LTV kopējais stāvoklis prasa uzlabojumus. Viens no lielākajiem izaicinājumiem ir piesaistīt LTV jaunu un ekonomiski aktīvu cilvēku auditoriju, kas informāciju iegūst internetā un izmanto jaunās tehnoloģijas. Vienlaikus jāatzīmē, ka lielākā daļa LTV radošo un tehnisko darbinieku vēlas pārmaiņas un uzlabojumus, par ko liecina arī aktīvā LTV iesaistīšanās LTV un LR kopīgās ziņu platformas veidošanā internetā. Tāpat arī Gunta Bojāra pievienošanās LTV liecina, ka, neraugoties uz daudzām grūtībām, profesionāli un neatkarīgi žurnālisti novērtē redakcionālo un radošo brīvību, ko LTV piedāvā ikvienam žurnālistam. LTV ir nepieciešams turpināt piesaistīt jaunus un pieredzējušus talantus, tā uzlabojot medija darbu," norāda G. Miķelsons.Guntis Bojārs pievienošanos LTV komandai pamato šādi: "Mana izvēle nav nejauša. Ar visu to, ko LTV ziņu dienests ir piedzīvojis pēdējo gadu laikā, šeit aizvien saskatu milzu potenciālu kvalitatīvai un sabiedrībai vajadzīgai žurnālistika. Daudzas labas lietas jau notiek, turklāt šeit ir visi priekšnoteikumi, lai te rastos un dzīvotu kvalitatīva žurnālistika, lai te atgrieztos spilgtas personības, kas dažādu iemeslu dēļ LTV ir pametušas. Ideju netrūkst ne man, ne viņiem, ne arī citiem, kas te jau strādā. Protams, jautājums, vai televīzijas vadības un pusvadības līmenis spēj šīs idejas "pārstrādāt", atbalstīt un dot iespēju tās realizēt un novadīt līdz skatītājiem. Mana sajūta saka, ka šajā līmenī progresivitātes, moderna skatījuma un vēlme būt labākajiem līdz šim ir pietrūcis, un daudzkārt piesauktais naudas trūkums, iespējams, bijis tikai tā visa aizsegs. Naudas nekad nav par daudz vai maz, ir svarīgi, kā to tērē."Jāatzīmē, ka LTV tuvākajā laikā plāno konkursa kārtībā meklēt mārketinga, personālvadības un TV tehnoloģiju speciālistus (par konkrētām vakancēm informācija drīzumā tiks publicēta http://www.ltv.lv/info/vakances/).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populisms pār loģiku

Politiķu un ierēdņu dienaskārtībā atkal ir virkne normatīvo aktu, kas paredz lielākas vai mazākas izmaiņas dažādās jomās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē