Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Miljonārs Maligins: Labāk būtu pievienoties zviedru kronai

Latvijai ir jāpievienojas eiro zonai, jo de facto lats jau tagad ir eiro, taču ja būtu ļauts izvēlēties, tad varbūt labāk būtu pievienoties Zviedrijas kronai, intervijā žurnālam_ Playboy atzīst Olainfarm _valdes priekšsēdētājs, miljonārs Valērijs Maligins.

"Protams, jādzīvo vienotā Eiropā, un de facto lats jau tagad ir eiro, tas neeksistē vakuumā un apmierina Eiropas un Latvijas banku sistēmu. Tāpēc mums ir izveidojusies tik laba banku nozare, ka ir stabils lats. Eiro ir jāpievienojas… lai gan, ja varētu padomāt, tad varbūt labāk pievienoties Zviedrijas kronai," ar humoru saka Maligins. Viņa vadītajai rūpnīcai gan naudas maiņa neesot izšķiroši svarīga.

Viņš atzīst, ka krīze ir beigusies un patlaban ir sākušās pozitīvas tendences, tomēr ātri atjaunot finanšu sistēmu neizdosies, arī citas nozarēs uz strauju izaugsmi pagaidām neesot pamata gaidīt.

"Daudzi ir emigrējuši, tāpēc te samazinājies bezdarbs. Labi, ka mūsu cilvēki ir elastīgi, var aizbraukt un braukt atpakaļ. Grieķiem tā nav, viņu izglītība atpaliek no mūsējās, pat liela bezdarba gadījumā viņi savu darbaspēku nevar eksportēt. Spāņiem tas pats, 25 procenti ir mazizglītoti. Mēs labāk pielāgojamies jauniem apstākļiem. Kad te kļūs labāk, cilvēki atkal brauks atpakaļ," stāsta uzņēmējs. Viņaprāt, lai Latvija dzīves līmeņa ziņā pietuvotos vidējam Eiropas līmenim, būs nepieciešami vēl divdesmit gadi.

Maligins neslēpj, ka viņam bieži piedāvā atpirkt Olainfarm, ko viņš 1997.privatizēja un desmit gadu laikā pārveidoja par rietumniecisku kompāniju. Uz jautājumu, vai tiešām uzņēmuma cena ir ap 160 miljoniem eiro, viņš atbild, ka neredz jēgu to pārdot, tāpēc cenas tam nav.

Tāpat intervijā viņš stāsta par savu biznesu un spēju izdzīvot totāli kriminalizētajā biznesa vidē 1990.gadu pirmajā pusē, par farmācijas saistību ar narkotikām un to, kāpēc cilvēki mīl māksliniekus, bet neieredz biznesmeņus. 

 Visu interviju ar Maliginu lasi jaunākajā žurnāla Playboy numurā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē