Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Vienotība: Tuvredzīgā Rīgas budžeta sadalījuma dēļ cieš arī autovadītāji

Tuvredzīgā un bezatbildīgā Rīgas domes (RD) budžeta sadalījuma dēļ cieš gan rīdzinieki, gan pilsētas viesi, kuru drošība un īpašums tiek apdraudēts pavirši uzturēto Rīgas ielu un pārvadu dēļ, norāda partijas Vienotība pārstāvji.

Satiksmei bīstamās bedres, kas izveidojušās uz Salu tilta estakādes, ir spilgts piemērs domes vadītāju nesaimnieciskumam, ir pārliecināta Vienotība.

„Rīgas tilti ir kļuvuši par spoguli Saskaņas centra (SC) saimniekošanai Rīgā,” bezatbildību RD vadībai pārmet Vienotības RD frakcijas vadītājs Olafs Pulks. Deputāts norāda, ka Ulmaņa gatves pārvads un Salu tilts ir ekspluatācijai bīstami un tajos noteikti braukšanas ierobežojumi. Bojāts ir arī nesen remontētā Vanšu tilta segums. Savukārt Dienvidu tilta trešo kārtu pabeigs divus gadus vēlāk nekā plānots.

„SC kļuvis par savas PR kampaņas upuri, jo naudu, kas paredzēta ceļu remontam, novirzījusi populistiskiem projektiem,” pauž Pulks.

Arī Vienotības Rīgas saraksta līdere Sarmīte Ēlerte norāda: „Sadauzīti mašīnu riteņi, bedres, kas paveras acu priekšā, drošībai bīstams Salu tilta un Ulmaņa gatves pārvada segums - tā ir cena, kas rīdziniekiem jāmaksā par SC populismu.”

„2013.gadā no Rīgas budžeta remontiem ir iedalīti tikai 10 tūkstoši latu, savukārt 4 miljoni latu priekšvēlēšanu gadā atradušies iekšpagalmu remontiem, gandrīz tikai Pļavniekiem un Purvciemam - šāds ir tuvredzīgais Rīgas budžeta sadalījums. Rīgas ielas ir jāremontē un jāprasa atbildība no remontētājiem un apsaimniekotājiem, līgumā ietverot nosacījumu par kompensācijām. Vienotība programma paredz šādas - Rīgas pilsētas garantētas kompensācijas par bojājumiem, kas radušies transportlīdzekļiem, vai ja cilvēki cietuši nekvalitatīvu ielu un ceļu seguma dēļ,” pauž Ēlerte.

„Rīgā bijušas dažādas vadības un visām bijušas kļūdas, tomēr vēl nav bijusi situācija, kad gandrīz četrus gadus pēc saimniekošanas pilsētā ielu stāvoklis ne tikai nav uzlabojies, bet tās ir jāslēdz, kā tas ir Salu tilta estakādes gadījumā,” satraukumu par paviršo Rīgas ielu uzturēšanu pauž autokluba LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

Iepazīstoties ar Satiksmes departamenta aprakstu, kurā nosauktas bīstamās ielas un to posmi, rodas bažas, vai ar automašīnu izbraukt pilsētā bez riska vispār ir iespējams, jo brīdinājumā ir aptverta visa Rīga, norāda Zvirbulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē