Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

16.marta leģionāru piemiņas pasākumos plāno piedalīties liela daļa NA deputātu

16.martā gaidāmajos leģionāru piemiņas pasākumos pie Brīvības pieminekļa un Lestenē plāno piedalīties liela daļa nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK Saeimas deputātu, aģentūrai LETA sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Pasākumos pēc Saeimas komisijas sēdes beigām paredzējis piedalīties arī pats Bērziņš.

Savukārt par nacionālās apvienības ministru rīcību ir jāprasa viņiem pašiem, norādīja politiķis, piebilstot, ka VL-TB/LNNK neesot vienojusies par kādu kopīgu rīcību šajā datumā un katrs varēs izvēlēties, ko darīt. No Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) neesot saņemti norādījumi, kā ministriem jārīkojas, bet esot zināma premjera pozīcija par ikviena tiesībām laiku ārpus savu darba pienākumu pildīšanas izmantot atbilstoši saviem ieskatiem.

Kā ziņots, Rīgas domē ir pieteikti tradicionālie 16.marta - leģionāru piemiņas dienas - pasākumi. No plkst.7 līdz plkst.13 Rīgā, Brīvības pieminekļa laukumā, sapulci pieteikusi biedrība Nacionālo karavīru atbalstam. Iecerēts, ka tajā piedalīsies 30 cilvēki, un kā pasākuma mērķis norādīts "atgādināt par 1944.gada 16.martā noritējušajām Latviešu leģiona kaujām un skaidrot Latvijas un Latviešu leģiona Otrā pasaules kara vēsturi garāmejošiem interesentiem".

Savukārt divas stundas vēlāk, no plkst.9 līdz 15, Brīvības pieminekļa laukumā sapulci/piketu pieteikusi biedrība Latvijas Antinacistiskā komiteja, kas norādījusi, ka "sapulce tiks veltīta Waffen SS upuru piemiņai un vēstīs par Waffen SS noziegumu attaisnošanas bīstamību". Plānotais dalībnieku skaits - 100.

Tikmēr no plkst.11 līdz 13 gājienu maršrutā Doma laukums-Zirgu iela-Līvu laukums-Kaļķu iela-Brīvības bulvāris (Brīvības pieminekļa laukums) pieteikusi biedrība Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa. Organizācijas mērķis ir ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, iecerēts, ka tajā piedalīsies 100 personas.

Šie pasākumi ar analoģiskiem mērķiem pašvaldībā tika pieteikti arī pērn.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas