Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

airBaltic no Boeing 737 atteiksies gadu ātrāk nekā plānots

Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņojusi, ka pārtrauks savā flotē esošo Boeing 737 lidmašīnu izmantošanu 2019. gada rudenī jeb gadu agrāk nekā tika sākotnēji plānots. Lidsabiedrības mērķis ir vienkāršot floti un izmantot papildu efektivitāti, ko sniedz Airbus A220-300 lidmašīnas, kas jau gada nogalē būs vienīgie reaktīvie lidaparāti airBaltic flotē.

"Airbus A220-300 ir mūsu nākotnes lidmašīnas. Pārtraucot Boeing 737 izmantošanu, airBaltic būs jaunākā reaktīvo lidmašīnu flote Eiropā. Airbus A220-300 ieviešana bijusi ļoti veiksmīga un sniegusi papildu efektivitāti, kuru augstas konkurences apstākļos meklē ikviena lidsabiedrība. Pateicoties labai lidmašīnu veiktspējai, mēs esam pieņēmuši lēmumu līdz 2022. gadam ieviest viena tipa floti ar līdz pat 80 Airbus A220-300 lidmašīnām," norāda airBaltic izpilddirektors Martins Gauss norāda.

Līdz šim airBaltic saņēmusi 14 Airbus A220-300 lidmašīnas, bet astoņas lidmašīnas flotei pievienosies šogad. Airbus A220-300 darbības rādītāji pārsnieguši lidsabiedrības cerības, spējot uzrādīt labāku vispārējo veiktspēju, degvielas ekonomiju un ērtības gan pasažieriem, gan darbiniekiem. 2018. gada nogalē airBaltic pārtrauca trīs Boeing 737-500 lidmašīnu izmantošanu. Šobrīd lidsabiedrība joprojām izmanto sešas Boeing 737-300 un divas Boeing 737-500 lidmašīnas.

Jaunajām Airbus A220-300 lidmašīnām ir platāki sēdekļi, lielāki logi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citi uzlabojumi. Jaunā lidmašīna ir arī ievērojami klusāka – tās trokšņu līmenis ir līdz pat četrām reizēm mazāks. Turklāt šobrīd tā ir pasaulē videi draudzīgākā komerciālā lidmašīna, jo Airbus A220-300 ir pirmais lidaparāts, kura dzīves cikla ietekmes uz vidi deklarācija ir pilnīgi caurskatāma, palīdzot samazināt oglekļa dioksīda un slāpekļa oksīdu emisijas attiecīgi par 20% un 50%.

Top komentāri

!
!
Atrisiniet tualešu problēmu! Jaunajās lidmašīnās ir tikai 2 tualetes. Un priekšējo drīkst izmantot tikai biznesa klases pasažieri. Ekonomklasē ir viena tualete uz kādiem 140 cilvēkiem. Tas nav normāli. Garā, mūžīgā rinda uz tualeti padara lidojumu absolūti neciešamu tiem, kas sēž pēdējo 10 rindu ārmalā.
jā gan
j
Īstermiņa domāšana...
Nepopulārajam viedoklim
N
Lidojuma laikā ūdeni ir noteikti jādzer, lai nerastos veselības problēmas, tāpat arī ieteicams apmeklēt tualeti ik pa 2,5 stundām ,tad nebūs problēmu ar nierakmeņiem un asinsriti!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas