Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

BIOR direktora amatā atkārtoti iecelts Aivars Bērziņš

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta BIOR direktora amatā atkārtoti iecelts tā esošais direktors Aivars Bērziņš, aģentūru LETA informēja BIOR pārstāve Irēna Bērziņa.

Viņa norādīja, ka konkursā uz institūta direktora amata vietu tika saņemts viens pieteikums no līdzšinējā BIOR direktora. Bērziņš minētajā amatā tika iecelts 2013.gada aprīlī.

Pēc institūta pārstāves teiktā, zinātnisko institūtu darbību nosaka Zinātniskās darbības likums, kas attiecas uz visiem zinātniskajiem institūtiem Latvijā. Atbilstoši minētā likuma 24.pantam, direktoru amatā ievēlē zinātniskā institūta zinātniskā padome uz laiku, kas nepārsniedz piecus gadus, un ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas. "Institūta BIOR Zinātniskā padome vienbalsīgi ievēlēja Bērziņu direktora amatā uz nākamajiem pieciem gadiem," sacīja BIOR pārstāve.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka Bērziņš ir apņēmības pilns turpināt iepriekš sāktos stratēģiski svarīgos institūta attīstības projektus.

Kā ziņots, šā gada aprīļa vidū tika izsludināts konkurss uz pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta BIOR direktora amatu.

Konkursā pieteikumus varēja iesniegt līdz šā gada 18.maijam.

BIOR izstrādā inovatīvas pētniecības metodes, rada jaunas praktiski pielietojamas zināšanas sabiedrības un vides veselības, pārtikas, zivsaimniecības un veterinārmedicīnas zinātņu jomā. Institūta uzdevums ir rūpēties par sabiedrības un dzīvnieku veselību, pārtikas un vides kvalitāti, zivju un citu ūdens bioloģisko resursu ilgtspējīgu izmantošanu, nodrošinot starptautiskiem standartiem atbilstošu pētniecisko darbību, veicot kvalitatīvu zinātnisko ekspertīzi un laboratoriskos izmeklējumus, sniedzot pakalpojumus starptautiskā mērogā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas