Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Covid-19 apstiprināta vēl sešiem iedzīvotājiem; viens inficējies no saslimuša radinieka Latvijā

Pēdējās diennakts laikā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 apstiprināta vēl sešiem cilvēkiem, turklāt viena persona inficējusies Latvijā, kontaktējoties ar saslimušu radinieku, paziņojis Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Līdz ar to kopumā Covid-19 līdz šim apstiprināts 16 cilvēkiem.

Ceturtdien SPKC saņemtā informācija par sešiem apstiprinātiem gadījumiem liecina, ka divi saslimušie ir epidemioloģiski saistīti ar Spāniju, savukārt pārējie ar Itāliju, Austriju un Šveici. 

Pašreiz slimnīcā ārstējas viens pacients ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi. SPKC informācija liecina, ka pacients inficējies no radinieka, kas atgriezies no Šveices, kur reģistrēti Covid-19 gadījumi.

SPKC atgādina, ka visi Covid-19 infekcijas gadījumi Latvijā, ir ievesti ar ceļotājiem, kuri atgriezušies no jaunā koronavīrusa infekcijas skartajām valstīm. Kopumā Latvijā noteikta karantīna vairāk kā 200 personām, kas atrodas ģimenes ārsta uzraudzībā.

SPKC vērš uzmanību, ka cilvēkiem, kas atgriežas no ceļojuma, jāizvērtē savas ikdienas gaitas, jānovēro veselība 14 dienas un, ja parādās simptomi, jāzvana 113. Tāpat šīs 14 dienas ir jāatturas no ciemošanās pie senioriem vai tikšanās ar personām, kam ir hroniskas saslimšanas.

Kā informē SPKC, pēdējās diennakts laikā Latvijā veikts 41 laboratoriskais izmeklējums uz Covid-19, bet kopumā līdz šim izmeklētas jau 332 personas.

Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000, un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

Ņemot vērā minēto, Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien plkst.14 atkal ir sasaucis Krīzes vadības padomes (KVP) sēdi, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

papildināta visa ziņa 

Top komentāri

reptilis
r
No portāla Pietiek -""Vēlētos padalīties ar kārtējo nejēdzību saistībā ar jauno koronavīrusa infekciju. Aizkraukle ir maza pilsēta un informācija par kaimiņiem, darba kolēģiem, skolasbiedriem utt. ātri izplatās. Bija zināms, ka ģimene - vārdā nesaukšu - devās slēpot uz Itāliju un atgriezās ar liktenīgo reisu 7.martā, un bija tajā pašā tūristu grupā, kur lielākā daļa saslimušo. Pēkšņi kaimiņi pamanīja, ka pie ģimenes ierodas pokemoni - neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde aizsargtērpos. Tas bija otrdien. Trešdien šīs ģimenes bērns ieradās skolā un visu dienu pavadīja skolā. Vēlāk izrādījās, ka abiem viņa vecākiem covid-19 analīzes bijušas pozitīvas. Tātad bērns trešdien mierīgi inficēja savus skolasbiedrus un skolotājus, jo vecāki bija tik lieli idioti, ka viņiem neienāca prātā, ka laikā, kamēr gaida analīžu rezultātus, visiem vajadzētu atrasties karantīnā.""
VVZ
V
Es domāju, ka tiem "Itālijas slēpotājiem" vajadzētu aizmetināt dzīvokļu durvis, kā tas bija filmā par situāciju Ķīnā... Un Veselības ministrija ir jāvada profesionālim, nevis caurkritušai žurnālistei.
paldies, Āboltiņas kundze
p
21.februārī vīruss Itālijā jau plosījās pilnā sparā. Cilvēki brauca uz Itāliju 29.februārī. Neilgi pirms Āboltiņa mums televīzijā stāstīja, cik jauki ir Itālijā, viss ir mierīgi, kafejnīcas ir pilnas, cilvēki bauda dzīvi, gribējās skriet uz lidostu un lidot uz Itāliju. Re, daži muļķi to arī ir izdarījuši. Āboltiņa ir pierādījusi bezatbildību augstākajā pakāpē. Pat ļaunāk, tā ir kaitniecība. Cerams, ka Ārlietu ministrija viņu nekavējoties atlaidīs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas