Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas valsts meži slēdz daļu izveidoto tūrisma objektu

Rūpējoties par iedzīvotāju drošību laikā, kad valstī izsludināts ārkārtējais stāvoklis, a/s Latvijas valsts meži (LVM) no šodienas slēdz daļu izveidoto tūrisma objektu - torņu, bunkuru un šauro purva taku, kur nav iespējams nodrošināt Covid-19 piesardzības pasākumu īstenošanu, liecina informācija LVM mājaslapā.

LVM pēdējā laikā novērojuši, ka cilvēku interese un vēlme doties dabā ir būtiski pieaugusi. "Mums ir prieks, ka varam nodrošināt iespēju iepazīt un novērtēt vairāk nekā 340 tūrisma objektus visā Latvijā, ko LVM ir izveidojusi un ik gadu uztur. Tāpēc apzināmies arī nepieciešamību nodrošināt drošu un atbildīgu atpūtu mežā," skaidro LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

Atpūtas vietas, kur nav iespējama sociālā distancēšanās divu metru attālumā vai virsmu dezinfekcija, ir slēgtas.

Pārējās dabas takas un atpūtas vietas arvien ir atvērtas, tomēr Kotovičs lūdz iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot distanci arī šajos objektos.

Informācija par apmeklētājiem slēgtiem tūrisma objektiem pieejama LVM mobilajā lietotnē LVM GEO un www.mammadabakarte.lv, tāpēc pirms došanās mežā LVM aicina iepazīties ar jaunāko informāciju.

No sestdienas uz laiku slēgti tādi LVM tūrisma objekti kā Aklā purva taka, Ančupānu skatu tornis, bērnu laukums pie Niedrāja ezera, Dunikas purva taka, Īles bunkurs, Jaunpils Elles kalna ala, Kalnanšu purva taka, Kamparkalna skatu tornis, Ložmetējkalna skatu tornis, Niedrāju-Pilkas purva taka, Oleru purva taka, Planču purva taka, Priedaines skatu tornis, Purezera purva taka, putnu vērošanas tornis Papes dabas parkā, Pūsēnu kalna taka, Stompaku partizānu mītnes taka, Teirumnīku purva taka, Ūdrkalna skatu tornis, Vasenieku purva taka.

LVM Mežkopības plānošanas vadītājs Edmunds Linde aicina ikvienu dabā gājēju atrast savu pastaigu vietu Latvijas valsts mežos. "Pastaigas maršruts 1,62 miljonu hektāru platībā ļauj iepazīt arvien jaunus meža ceļus, takas, stigas, kalnus un līdzenumus - tās ir plašas iespējas jauniem piedzīvojumiem un drošai atpūtai ik dienas," rosināja Linde.

Vietās, kas apmeklētājiem slēgtas, LVM lūdz nebojāt izvietotās aizlieguma zīmes un ievērot uzliktos norobežojumus. 

Jau vēstīts, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšana pulcējoties. Tāpat ir ierobežota neorganizēta pulcēšanās kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās. 

Visās sabidriskās vietās cilvēkiem obligāti jāievēro divu metru distance.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas