Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Abragciemā pazudušais divgadnieks laimīgi atradies (papildināts 15:00)

Svētdienas vakarā Engures novada Engures pagasta Abragciemā no kempinga teritorijas pazudušais gadu un desmit mēnešus vecais zēns pirmdienas rītā plkst. 6:15 laimīgi atradies, nepilnu pusstundu vēlāk LTV _Rīta panorāmā _informēja Engures novada Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Vancāns.

Zēns atrasts piecus kilometrus no kempinga teritorijas. Bērniņu mežā bezspēkā guļam sūnās aptuveni 40 metrus no ceļa pamanīja viens no brīvprātīgajiem - policijas darbinieks no Rīgas, kurš meklēšanā kopā ar draugiem iesaistījās savā brīvdienā. Zēna ieraudzīšanu atviegloja spilgtas krāsas apģērbs. Puisītis nodots vecāku rokās.

Kā sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja brīvprātīgais Aleksandrs Aleksējevs, viņš kopā ar māsas vīru ieradies palīdzēt meklēt bērnu ap plkst.3 no rīta, atrodot viņu aptuveni 3,5 kilometru attālumā no kempinga teritorijas. Kad no rīta Aleksandrs jau bija gatavs doties atpakaļ uz mašīnu, lai nokļūtu atpakaļ kempingā un uzzinātu kādus jaunumus, jaunais vīrietis ieraudzījis kaut ko koši oranžu guļam sūnās.

Puisēns bija aizmidzis, kad viņš tika atrasts. Bērns bija pārbijies, kad viņu pamodināja, nedaudz raudāja. Kad puisēns tika nogādāts kempingā pie mātes, sieviete sākumā bijusi ļoti šokēta, stāstīja Aleksandrs, tomēr uzreiz izplūda lielā pateicībā. Jaunais vīrietis komentēja, ka māti diez vai var vainot, jo mazi bērni ir ļoti aktīvi, mēdz skriet prom, un arī šoreiz, viņaprāt, viss notika acumirklī.

Vancāns uzskata, ka zēna vecāki - "ticīga ģimene, latvieši" - notikušajā īsti nav vainojami. Viņš stāsta, ka kempingā cilvēki vakariņojuši, puisēns spēlējies ar saviem vienaudžiem un pēkšņi nozudis. Pēc Vancāna rīcībā esošās informācijas ģimenē pret bērniem "attiecas ļoti labi". Vancāns arī aģentūrai LETA apstiprināja, ka Valsts policija (VP) pret vecākiem nesāks lietvedību saistībā ar zēna pazušanu.

Ģimene, kas atpūtās Engures novada Abragciemā, ir no Latvijas, taču nav vietējā. Ja VP noskaidros, ka vecāki nepietiekami labi pildīja savus pienākumus, par to tiks informētas attiecīgās instances viņu dzīvesvietā, pauda Vancāns, taču VP tālāko izmeklēšanu neveiks. "Vakar mēs reģistrējām pazušanas faktu, bet pēc atrašanas nolemts lietvedību nesākt," pauda arī Valsts policijas Tukuma iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Māris Trēde.

Vancāns ir pārliecināts, ka bērna meklēšanas darbi bija koordinēti labi. "Jā, nespēju atbildēt uz visiem zvaniem un īsziņām no brīvprātīgajiem, tāpēc, iespējams, kāds ir aizvainots. Taču mēs spējām sistemātiski koordinēt un organizēt meklēšanas darbus, lai gan bija iesaistīti lieli papildspēki, tāpēc arī izdevies iegūt rezultātu," uzskata Engures novada Pašvaldības policijas priekšnieks.

Viņš atzīst, ka liela pieredze gūta, meklējot nepilnu gadu vecu bērnu pirms gada citur novadā - Klapkalnciemā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi pazudušajam divus gadus vecajam zēnam veselības problēmas pēc atrašanas nav konstatējuši. Pēc apskates mediķi bērnam redzamas veselības problēmas nav konstatējuši. Bērnu vien bija sakoduši odi.

Zēna māte no bērna nogādāšanas slimnīcā atteikusies, lai vēl vairāk netraumētu bērnu ar atrašanos svešā vidē.

Kā informē Valsts policijā, zēns pazuda svētdien ap plkst.19.30 Engures pagastā, kempinga Abragciema baloži teritorijā. Pēc sākotnējās informācijas, puisēns spēlējies smilšukastē kopā ar citiem bērniem, kad māte uz brīdi viņu atstājusi nepieskatītu, lai nomazgātu traukus. Kad sieviete atgriezusies, dēls vairs nav bijis atrodams.

Tika sākta zēna meklēšana, kurā iesaistījās plaši spēki - aptuveni 30 Valsts policijas darbinieku, 40 zemessargu, pieci Engures novada Pašvaldības policijas darbinieki, kinologs, Nacionālo bruņoto spēku helikopters un vairāki brīvprātīgie no dažādām Latvijas vietām. Tika pārmeklēts gan mežs, gan jūras krasts.

Ap plkst.23.30 kāds mednieks ziņojis, ka aptuveni divu kilometru attālumā no Abragciema Baložu kempinga mežā dzirdējis skaļas bērna raudas. Visi meklēšanā iesaistītie spēki novirzīti uz šo vietu, taču līdz pat rītausmai zēnu atrast neizdevās.

Pirmdienas rītā kāds no meklēšanā iesaistītajiem sociālajos tīklos rakstīja, ka cilvēki mežā devušies gan lielās rindās, gan pa pāriem. "Ir jau gaišs un redzamībai nav pat vairs nepieciešami lukturīši," vēstīja meklēšanas operācijā iesaistītais.

(papildināta informācija 3.-4.rindkopā)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas