Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aizturētas vairākas personas kriminālprocesā par ugunsgrēku Merķeļa ielā

Valsts policija ir aizturējusi vairākas personas kriminālprocesā par traģisko ugunsgrēku Rīgā, Merķeļa ielas 8 nelegālajā hostelī, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Valsts policija ir aizturējusi vairākas personas kriminālprocesā par traģisko ugunsgrēku Rīgā, Merķeļa ielas 8 nelegālajā hostelī, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte aģentūrai LETA apstiprināja, ka aizturētas trīs personas.

Patlaban kriminālprocess kvalificēts pēc trīs Krimināllikuma pantiem, proti, par ugunsdrošības noteikumu tīšu pārkāpšanu, svešas mantas iznīcināšanu vai bojāšanu aiz neuzmanības, kā arī uzņēmējdarbību bez reģistrēšanas un bez atļaujas, norādīja Grāvīte.

Likums dod tiesības personu aizturēt līdz 48 stundām, pēc tam, ja nepieciešams, var piemērot drošības līdzekli. Bargākais drošības līdzeklis ir apcietinājums, par kura piemērošanu lemj tiesa.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Juris Staļģevics trešdienas vakarā Latvijas Televīzijai (LTV) apstiprināja, ka viens no aizturētajiem ir dzīvokļa oficiālais īpašnieks. LETA jau rakstīja, ka šis cilvēks ir jurists, bijušais Rīgas Juridiskās augstskolas studentu asociācijas prezidents Andrejs Gailis.

Lai arī lietā patlaban aizturētas trīs personas, izmeklēšana notiek saspringtā režīmā un šonakt likumsargiem darbs turpināsies.

Staļģevics arī informēja, ka ugunsgrēka vietā visu dienu strādājuši eksperti un izņēmuši priekšmetus, kuriem nozīmētas ekspertīzes.

Staļģevics pauda cerību, ka divus no bojāgājušiem izdosies atpazīt tuvākajā laikā, bet pārējo sešu mirušo identitātes noskaidrošanai būs nepieciešams ilgāks laiks, tostarp, jāveic DNS ekspertīzes.

Policija arī patlaban apkopo informāciju par citiem galvaspilsētas hosteļiem, un šajā virzienā notiek darbs ar citām institūcijām.

Valsts policijas priekšnieka vietnieks Andrejs Grišins šorīt žurnālistiem pastāstīja, ka starp mirušajiem varot būt gan Latvijas, gan ārvalstu iedzīvotāji. 

Ugunsgrēkā nelikumīgajā hostelī Merķeļa ielā 8 gāja bojā astoņi cilvēki. Glābēji evakuēja 24 cilvēkus. No tiem slimnīcā vidēji smagā stāvoklī nogādāti seši cietušie.

Izsaukumu uz Merķeļa ielu glābēji saņēma trešdien neilgi pirms plkst.5. Tur dega sešstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklis un jumts.

SIA Hospitality Solutions, kura saskaņā ar Valsts darba inspekcijas (VDI) rīcībā esošo informāciju ir atbildīga par Merķeļa ielā 8 izveidotā un aizvadītajā naktī degušā nelegālā hosteļa biznesu, jau pusotru gadu bijusi inspekcijas redzeslokā, turklāt uzņēmumam piemēroti vairāki sodi par nereģistrētu nodarbinātību un atalgojuma neizmaksāšanu, aģentūrai LETA trešdien pavēstīja VDI.

VDI atklāja, ka kopumā par šo uzņēmumu saņemti 11 iesniegumi galvenokārt par darba samaksas neizmaksāšanu. VDI, reaģējot uz iesniegumiem, bija vērsusies uzņēmumā, taču tas nav sadarbojies. Rezultātā VDI piemērojusi divus administratīvos sodus.

Uzņēmums aizvien nesadarbojas ar VDI un nav sniedzis nepieciešamos dokumentos saistībā ar iesniegumiem, kas saņemti par atalgojuma neizmaksāšanu, līdz ar to netiekot izslēgta iespēja, ka uzņēmumam varētu tikt piemērots vēl viens sods.

Tāpat uzņēmums iepriekš ticis divreiz sodīts par nereģistrētu nodarbinātību, tomēr iesniegumi un pārbaudes nav notikušas tikai vienā adresē. Proti, pēc VDI paustā, uzņēmumam pieder vairāki hosteļi, turklāt tas pērn 19.maijā mainījis nosaukumu no SIA Riga Hostel uz SIA Hospitality Solutions.

Pēc inspekcijā paustā, nereģistrēta nodarbināšana konstatēta Merķeļa ielā 1, savukārt attiecībā uz hosteli Merķeļa ielā 8, kurā trešdien izcēlies traģisks ugunsgrēks, neviens sods nav piemērots.

Saskaņā ar dažādās datu bāzēs pieejamo informāciju, abu dzīvokļu, kuros bija izveidots nelikumīgais hostelis, īpašnieks ir jurists, bijušais Rīgas Juridiskās augstskolas studentu asociācijas prezidents Andrejs Gailis, tomēr, vadoties pēc VDI sniegtās informācijas, Gailis tiek norādīts kā uzņēmuma kontaktpersona, bet kā amatpersona ir norādīts Arūns Skupeika, kuram ir tiesības pārstāvēt uzņēmumu kopš 2020.gada 28.decembra.

Kā novēroja aģentūra LETA, jau pēc ugunsgrēka Gailis trešdien sāka dzēst savus profilus dažādos sociālajos tīklos. Piemēram, Gailis jau izdzēsis kontus no Facebook un Linkedin.

Pēc Firmas.lv pieejamās informācijas, 2019.gadā Hospitality Solutions strādāja ar 126 538 eiro apgrozījumu un 2745 eiro peļņu. Uzņēmums ir reģistrēts 2005.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2840 eiro. Hospitality Solutions vienīgais īpašnieks ir Lietuvas pilsonis Skupeika.

papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas