Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Aizvadītajā diennaktī pret Covid-19 Latvijā vakcinēti 4454 cilvēki

Otrdien pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmuši 3832 cilvēki, bet otro - 622, tādējādi kopumā tikušas vakcinētas 4454 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Vakcinācija šonedēļ iesākusies nedaudz gausāk nekā iepriekšējā nedēļā - šonedēļ pirmajās divās darbadienās vakcinēti vidēji 3200 cilvēki dienā, bet pagājušajā - ap 4000 cilvēki dienā. Pagājušajā nedēļā kopumā bija līdz šim augstākais vakcinēšanas pret Covid-19 temps, vakcinējot vidēji ap 3400 cilvēkus dienā.

Kopējais vakcinēšanas temps šonedēļ gan varētu būt augstāks nekā pirms nedēļas, jo iepriekš nedēļu nogalēs vakcinēšana pret Covid-19 apsīka, savukārt Lieldienu brīvdienās tiek solīts sākt masu vakcinēšanas centru darbu, jo šonedēļ Latvijā tiek gaidīts nebijuši liels vakcīnu pievedums - vakar tika saņemtas 25 200 "Moderna" vakcīnas devas, bet trešdien tiek gaidītas 42 376 AstraZeneca vakcīnas devas.

Vakar pirmo poti pret Covid-19 pārsvarā saņēmuši seniori un personas ar hroniskām slimībām, bet starp potētajiem bijuši arī pāris simti ārstu un medicīnas iestāžu darbinieku un pusotrs simts sociālās aprūpes centru klientu. Sapotēti arī septiņi izglītības darbinieki, kuru vakcinēšanas sākšana gan plānota pēc pāris nedēļām.

Ar pirmo poti pret Covid-19 vakar sapotētas arī trīs simtgadnieces - divas kundzes 100 un viena 103 gadu vecumā. Divas no tām ir sociālās aprūpes centru klientes. Kopumā līdz šim sapotēti 12 cilvēki 100 un vairāk gadu vecumā.

Vakcinācija ar pirmo poti notikusi 238 iestādēs - pārsvarā ģimenes ārstu praksēs, kurās vidēji savakcinēti 10 līdz 30 cilvēki. Visaktīvāk vakcināciju otrdien veica Ventspils slimnīca, kas vakar testēja pirmā masu vakcinēšanas centra darbību. Tur vakcinēti nepilni 300 cilvēki. Pirmajai potei visbiežāk izmantota AstraZeneca vakcīna, taču daudz lietotas arī Moderna un Pfizer vakcīnas.

Savukārt otro poti vakar pamatā saņēmuši seniori, mediķi un ārstniecības iestāžu darbinieki un personas ar hroniskām slimībām. Otrajai potei izmantotas Moderna un Pfizer vakcīnas. Vakcinēšana ar otro poti notikusi 31 iestādē - visvairāk cilvēku sapotēts Rīgas lielajās slimnīcās, taču vakcinēšana ar otro poti notikusi arī ģimenes ārstu praksēs.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši 110 280 cilvēki, bet abas devas - 22 950 cilvēki. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada 1.janvārī provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši ap 5,8% iedzīvotāju, bet abas - 1,2%.

Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka SAC klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca un Janssen, pēdējās no kurām Latvijā vēl nav piegādātas. Taču visu šo medikamentu piegādes līdz pat pavasarim regulāri kavējās, tāpēc kavējās arī masveida vakcinēšanas sākšana, kuru iecerēts sākt aprīlī.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas