Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aizvadītajā nedēļā ievērojami pieaugusi inficēšanās ar Covid-19 privāto pasākumu laikā

Aizvadītajā nedēļā ievērojami pieaugusi inficēšanās ar Covid-19 privāto pasākumu laikā, kas iepriekš nav bijusi tik izteikta, otrdien žurnālistiem pauda Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Apkopojot Covid-19 datus par pagājušo nedēļu, konstatēts maksimālais atklāto gadījumu skaits, kas reģistrēts nedēļas laikā kopš uzliesmojuma sākuma. "Tas bija 7071 gadījums. Citiem vārdiem, vairāk nekā 1000 gadījumi katru dienu," stāstīja Perevoščikovs, piebilstot, ka pieaugums, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, bijis teju 15%.

Vienlaikus viņš norādīja, ka gadījumi, kas atklāti pagājušajā nedēļā, saistīti ar inficēšanos pirms kāda laika, ņemot vērā inkubācijas periodu, laiku, kas nepieciešams, lai vērstos pie ārsta un saņemtu testa rezultātu. "Mēs varam pateikt, ka pagājušās nedēļas dati atspoguļoja epidemioloģisko situāciju valstī, kas bija novērota no 24. līdz 30.decembrim, kas faktiski ir Ziemassvētku laiks un dienas pirms jaunā gada," stāstīja SPKC speciālists.

Iepriekšējā nedēļā arī izteikti pieaudzis to gadījumu skaits, kad cilvēki piedalījās privātajos pasākumos, un tur arī notikusi infekcijas izplatība. Ar privātajiem pasākumiem varētu būt saistīti vismaz 275 gadījumi, kas ir par 100 vairāk nekā parasti nedēļas laikā. Pēc Perevoščikova paustā, tas ir izskaidrojams ar svētku laiku un to, ka iedzīvotāji viesojušies citās mājsaimniecībās.

Vienlaikus samazinājusies slimības izplatība ārstniecības iestādēs un arī sociālās aprūpes centros.

SPKC pārstāvis stāstīja, ka saslimstības izplatība palielinājusies pusaudžu un arī sociāli aktīvo cilvēku vecuma grupā. Arī citās vecuma grupās pieaugums ir bijis, taču ne tik nozīmīgs, savukārt bērnu vidū inficēšanās apmēri nav auguši.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti 878 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par 18 ar koronavīrusu sasirgušu cilvēku nāvi.

Pirmdien Latvijā veikti 12 516 Covid-19 testi, līdz ar to pozitīvo Covid-19 gadījumu īpatsvars pret testētajiem aizvadītajā diennaktī bijis 7%, kas ir par 0,9 procentpunktiem mazāk nekā svētdien. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas